Vestea proasta este ca timpul zboara!

timpul-zboara timpul Vestea proasta este ca timpul zboara! timpul zboaraVestea buna este ca tu esti pilotul!

Mereu ocupati, mereu prinsi in probleme care mai de care. Alergam pe strazi de nebuni, facem exces de cafea si tutun, ne distrugem relatiile din dormitor si toate acestea pentru ca nu mai avem timp. Nu mai avem timp sa ne hranim corect, nu mai avem timp sa dormim suficient, sa comunicam , sa ne ingrijim.

Si acum intrebarea: Unde a disparut timpul?

Asa cum noi avem nevoie de timp si timpul are nevoie de noi.

Timpul nu poate fi masurat, nu poate fi atins, nu poate fi vazut… si totusi il simtim. Simtim cum il pierdem. Daca nu poti pierde ceva ce nu ai avut, atunci pierderea timpului este cea mai veridica contradictie.

Cat de frumoasa ar fi lumea daca in loc sa plangem pentru lucrurile pierdute, am incepe sa ne bucuram cu adevarat de ele.  Daca in loc sa ne enervam, ne-am bucura de minutele in care intarzie autobuzul,  de orele in care nu adormim dar am putea visa, daca in loc sa plangem pentru probleme am zambi, caci pana la urma urmei o problema nu e decat dovada ca inca esti viu si provocat sa traiesti. Stiu, suna idealistic si imposibil. Dar imposibilul este doar ceva ce n-a mai fost realizat inainte.

Timpul trece cand prea repede, cand prea lent. Dar el nu trece de capul lui. Depinde de starea ta sufleteasca. Timpul are viteza pe care tu vrei sa o aiba. Daca esti vesel, ti se pare ca orele trec mai usor, daca esti trist ceasul parca sta in loc. Fii prieten cu timpul si ajuta-l sa iti ramana aproape. E singurul prieten de care depinde toata existenta ta dar pe care  il neglijezi.

Fiecare zi e o alegere care iti apartine. E alegerea ta sa te trezesti dimineata si sa vezi seninatatea din ochi, nu durerea; e alegerea ta sa nu iti pierzi privirea in tramvai ci sa admiri drumul; sa meditezi, sa iubesti nu sa dispretuiesti.

N.B. Viata e mult mai usoara daca din ochii nostri nu curg lacrimi, ci zambete!

Autor: Cristina C.

Citeste si despre:

1. Povestea unui taximetris din New York;

2. Povestea olarului lenes si a inteleptului mut.