Profit de 100.000  de dolari la Aeroportul International Iasi

poza-aeroport-iasi aeroportul iasi Profit de 100.000  de dolari la Aeroportul Iasi poza aeroport iasi

Aeroportul International Iasi anunta un profit de 100.000 de dolari in cadrul activitatii economice non-aeronautice, in primul semestru al acestui an.

In prima parte a anului 2014 s-a inregistrat un profit de 328 752 lei, ca urmare a activitatii de exploatare a spatiilor locative cu destinatie de inchiriere,  a spatiilor publicitare si a parcarii destinate pasagerilor. Rezultatul financiar obtinut face referire la partea de activitate economica legata de gestiunea activitatilor non-aeronautice.

“Cresterea aceasta este inregistrata utilizand la maximum vechea infrastructura. Aeroportul Iasi demonstreaza ca incepand cu anul 2012 a abordat modele de afacere sanatoase si ca, in nevoia de investitie uriasa pentru a aduce infrastructura aeroportuara si facilitatile ei la parametri normali, a inteles sa aduca si eficienta economica precum si plus valoare afacerii. De aceea, perspectiva de dezvoltare este incurajatoare, mai ales acum cand venim pe piata de profil cu infrastructura noua. Prognoza este optimista si in ceea ce priveste activitatea aeronautica, toate calculele noastre aratand ca o data cu atingerea pragului de 500.000 pasageri anual, putem genera profit si din activitatea de baza, reusind performanta sa iesim de sub umbrela finantarii publice a cheltuielilor curente ale regiei” a declarat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi

Modele de succes in privinta veniturilor non aeronautice, la nivelul aeroporturilor foarte dezvoltate, indica o pondere de 35%  a acestor venituri din totalul veniturilor unui aerodrom.

“Atingerea unor ponderi ridicate a veniturilor non aeronautice in totalul veniturilor aeroportuare, presupune existenta unor suprafete foarte mari cu astfel de destinatie, precum si posibilitatea asigurarii unor afaceri conexe transportului aerian in incinta aeroportului. Noi vom face tot ce se poate pentru a dinamiza aceasta latura a activitatii, folosind eficient tot ce avem la dispozitie si incercand sa obtinem un procent rezonabil al activitatilor non aeronautice insa maximal raportat la capacitatile viitorului Aeroport International Iasi.” a mai afirmat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi

Citeste si despre:

1. La Cluj si Iasi comertul electronic va vinde mai bine;

2. Filmul de Piatra 2014;

3. Aeroportul Iasi are cea mai moderna pista din Romnia.