Kajtus, vrajitorul se joaca la Bucuresti

Kajtus-nov-studpass-2014 Kajtus Kajtus, vrajitorul se joaca la Bucuresti Kajtus nov studpass 2014Vineri seara, de la ora 19:00, pe scena salii mari a Teatrului „Nottara” se va juca o reprezentatie cu spectacolul Kajtus, vrajitorul dupa Janus Korczak. Coproductie a Teatrului „Luceafarul” Iasi cu Institutul Cartii Cracovia si Institutul Polonez Bucuresti, spectacolul a fost realizat cu actorii George Cocos, Beatrice Volbea, Liliana Mavris Varlan, Aurelian Diaconu, Ionela Arvinte, Ionut Ginju, Ioana Iordache, Carmen Mihalache, Dumitru Georgescu, Cristina Anca Ciubotaru (in video), copiii Ioan Trif (portret) si Alexandru Arvinte (voce) de o echipa de creatie din Polonia: regia Konrad Dworakowski, scenografia Marika Wojciechowska, muzica Piotr Klimek, designul video Michal Zielony, coregrafia Jacek Owczarek.

Kajtus e un baiat care vrea sa devina vrajitor si descopera cu surprindere ca poate rosti formule magice si schimba realitatea. Dupa o serie de incurcaturi, puterile magice ale lui Kajtus declanseaza un mic haos in Varsovia, iar pustiul decide sa duca o viata dubla: va calatori in jurul lumii, iar acasa, in locul sau va lasa o dublura.  Ideea romanului e ca puterea, indiferent de forma ei, trebuie asociata cu responsabilitatea. Korczak a dorit ca prin acest roman sa-i invete pe copii cum sa se maturizeze si sa-si depaseasca problemele.

Spectacolul, realizat in alb si negru, apeleaza la mijloace de expresie artistica dintre cele mai moderne – dansul, imaginea video, muzica, efectele speciale, textul rostit din off – fiind o creatie care poate fi vizionata de intreaga familie.

Reprezentatia de la Bucuresti este parte a Festivalului International al Teatrului de Animatie “Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie” editia a X-a, 13-23 noiembrie, organizat de Teatrul Tandarica.