Fundatia Comunitara Iasi acorda burse de merit si de performanta

Am lansat cea de-a patra sesiune a Fondului de Burse prin intermediul caruia ne-am propus sa incurajam continuarea studiilor pre-universitare, sa sustinem performanta scolara, extrascolara si dezvoltarea personala si profesionala a elevilor.

In anul scolar 2014-2015 dorim sa sustinem cel putin 40 de elevi. Acestia pot aplica pentru o bursa de merit sau de performanta, valoarea ei fiind 2000 lei/an, din care 1800 lei vor fi oferiti bursierului, iar 200 lei reprezinta costurile de administrare a fondului.

fondul-de-burse-fundatia-comunitara fundatia comunitara iasi Fundatia Comunitara Iasi acorda burse de merit si de performanta fondul de burse fundatia comunitaraFondul de Burse se adreseaza tinerilor cu domiciliul in judetul Iasi, care studiaza in unitati de invatamant din Municipiul Iasi. Bursa de merit se acorda elevilor care au medii generale mai mari de 9.00, se implica in diverse activitati de dezvoltare personala, profesionala si acopera costuri de chirie, masa, transport, rechizite si alte cheltuieli necesare activitatilor educationale.

Bursa de performanta se ofera elevilor cu rezultate exceptionale in domenii cultural-artistice, sportive sau stiintifice, bursa fiind destinata participarii la competitii locale, nationale si internationale, cursuri de perfectionare si achizitionare a echipamentelor sau a instrumentelor de practica.

Termenul limita de depunere a dosarelor este 31 octombrie 2014. Mai multe informatii despre conditiile de acordare a burselor si actele necesare inscrierii in program se gasesc in ghidul de finantare al Fondului de Burse, accesand acest link.
Implica-te in Fondul de Burse si poti deveni mentorul unui bursier

Donatorii isi vor alege singuri bursierii pe care urmeaza sa-i sprijine timp de un an. Pe langa suportul financiar acordat, donatorii interesati vor putea deveni mentori pentru elevi, intalnindu-se periodic cu ei pentru a discuta despre nevoile si obiectivele de dezvoltare personala si profesionala ale tinerilor.

„Numarul persoanelor carora le oferim burse creste considerabil iar acest lucru indica faptul ca oamenii devin din ce in ce mai constienti de cat de importanta este implicarea lor in dezvoltarea comunitatii, chiar daca o fac la un nivel micro. Donatorii Fondului de Burse sunt persoane care inteleg ca a investi intr-un tanar care are rezultate foarte bune in activitatea sa scolara si extrascolara este o investitie intr-un viitor mai bun, rezultatele devenind vizibile pe termen lung. Acesti tineri care beneficiaza de sprijinul nostru infloresc datorita Fondului de Burse si sunt mai determinati sa persevereze in activitatea lor, intrucat vad cum oamenii ii observa si ii apreciaza.” Elena Racu, Grant Manager, Fundatia Comunitara Iasi