Editura Muzeelor Literare, prezenta la Targul International de Carte Sofia

!!!publicatii-editura-muzeelor-literare-2014 Editura Muzeelor Literare Editura Muzeelor Literare, prezenta la Targul International de Carte Sofia publicatii editura muzeelor literare 2014Editura Muzeelor Literare participa in perioada 9 – 14 decembrie la editia 2014 a Targului International de Carte de la Sofia, unde Romania este tara invitata de onoare.

Editura Muzeelor Literare a fost infiintata in luna iunie a anului 2013, ca parte componenta a strategiei manageriale de revitalizare a activitatii Muzeului Literaturii Romane Iasi, si are drept scop promovarea patrimoniului literar romanesc. EML are in portofoliu numeroase proiecte editoriale, printre care si cele care au fructificat rezultatele programului de Rezidente FILIT (Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi), adica traduceri in diverse limbi din operele clasicilor romani. Aceasta este prima participare a ei la un targ international de carte.

Pana acum, editura a publicat volume de Ion Creanga, Mihai Eminescu, G. Calinescu, I. L. Caragiale, Garabet Ibraileanu, Veronica Micle, Mateiu I. Caragiale, Al.I. Odobescu, Mite Kremnitz. De asemenea, au fost publicate traduceri in franceza, spaniola, catalana, bulgara din operele lui Mihai Eminescu si Ion Creanga, doua antologii in limba engleza cu texte ale prozatorilor, respectiv poetilor ieseni contemporani, precum si volumul „Necunoscutul Mihai Codreanu” scris de Viorel Ilisoi, in limbile romana si engleza.

Targul se va desfasura in perioada 9-14 decembrie in incinta Palatului National al Culturii din capitala Bulgariei, sub patronajul Asociatiei Editorilor Bulgari. Anual, evenimentul reuneste la Sofia productia a peste 120 de edituri din intreaga lume, beneficiind de participarea a peste 20.000 de vizitatori.

Informatii despre activitatea editurii se regasesc pe www.muzeulliteraturiiiasi.ro, iar echipa editoriala poate fi contactata la adresa de e-mail edituramlriasi@yahoo.com.