Auto Tody Family Iasi – Cum sa pregatesti proba practica

“Orasul”, asa cum este cunoscuta proba practica a examenului de conducere, este de departe cel mai dificil segment al examenului, pentru simplul fapt ca se desfasoara in compania unui examinator (politist), care e arareori influentabil si care sanctioneaza orice greseala.

Sfatul nostru este sa pregatiti acest examen cu aceeasi importanta cu care ati pregatit examenul teoretic, cu accent sporit pe informatiile principale din Codul Rutier, pe functionalitatile masinii, cat si eventualele trasee, lucruri pe care instructorii Scolii de soferi Auto Tody Family va vor invata.

Codul Rutier trebuie recitit cel putin inca o data, chiar daca ati trecut de proba teoretica. Sigur, capitolele referitoare la sanctiuni, la circulatia in conditii speciale si la mecanica, conteaza mai putin, insa este esential sa recunoasteti aceste indicatoare rutiere, cat si sa stiti fara sa clipiti lucrurile pe care aveti voie sa le faceti, respectiv sa nu le faceti in trafic. Nu de putine ori cei examinati sunt intrebati despre o anumita regula sau despre un anume indicator, astfel ca recitirea Codului Rutier poate cantari foarte mult in obtinerea permisului auto.

Traseele probabile sunt exact locurile prin care instructorul v-a dus cel mai des. De regula, traseele cuprind artere relativ aglomerate, cu multe semne, in care cel examinat are ocazia sa dovedeasca ca stie regulile de circulatie. Totusi, pentru siguranta, se recomanda ca ultimele ore de conducere sa aiba loc exact pe traseele probabile, tocmai pentru a va obisnui cu drumurile respective, cat si pentru a sesiza eventuale locuri capcana.

tody-family auto tody family Auto Tody Family Iasi - Cum sa pregatesti proba practica tody family

Nu va stresati!

Daca ziua examenului se apropie si nu sunteti inca siguri pe anumite manevre sau vi se pare ca inca nu sunteti siguri pe capacitatea de a conduce fara probleme masina, puteti lua 1-2 sedinte suplimentare. Totusi, pentru a evita cheltuieli suplimentare, se recomanda ca planificarea ultimelor sedinte de conducere (incluse in contractul incheiat cu scoala de soferi) sa se faca inainte cu cateva zile inainte de examenul practic propriu-zis. Decat sa va stresati si sa riscati sa va blocati psihic in ziua examenului, mai bine va asigurati din timp ca sunteti pregatiti, chiar daca asta presupune cativa zeci de RON cheltuiti in plus.

Ce sa faceti inainte de examen?

Sfatul nostru e sa va odihniti bine. Asta inseamna sa nu consumati bauturi bogate in cofeina, bauturi alcoolice si nici sa va administrati medicamente care pot tulbura procesele cognitive. De asemenea, luati legatura cu instructorul pentru a va asigura ca masina de examinare (care in mod obisnuit, e cea pe care ati invatat sa conduceti) functioneaza bine.

Asa cum afirma deviza Scolii de Soferi AUTO TODY FAMILY, “Toti am fost la fel la inceput”, ucenici nestiutori, care au plecat de la zero si au reusit sa devina adevarati soferi: descurcareti, relaxati, calmi, responsabili si preventivi prin modul de a conduce.

Pentru inscrierii si mai multe detalii despre Scoala de soferi AUTO TODY FAMILY gasiti aici!