PARTENERIATE ASOCIATII SI ONG-URI

Stud Pass sustine Gratuit structurile care urmaresc desfasurarea unor activitati in interes general, in interesul unor colectivitati locale ori, dupa caz, in interesul lor personal nepatrimonial (non-profit sau fara scop lucrativ).

Peste 20 de Asociatii si Organizatii Studentesti din Iasi beneficiaza deja de suportul nostru. Devino partener Stud Pass! Contacteaza-ne pe adresa de email: razvan.alupoaei[@]studpass.ro sau suna acum la 0746/706.411 – Razvan!

ASOCIATII si ONG-URI sustinute:

Fundatia Comunitara Iasi

logo-fci Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo fciFundatia Comunitara Iasi isi propune sa aduca impreuna oamenii care misca lucrurile si lucrurile care merita miscate, spre beneficiul intregii comunitati, pentru transformarea Iasului intr-un oras in care sa fim mandri ca locuim.

Scopul Fundatiei Comunitare Iasi este construirea intr-o maniera durabila a unui viitor mai bun al Iasului si intregii regiuni, prin incurajarea bucuriei actului de a dona.

Administrand profesionist si transparent donatiile primite de la ieseni, ne asiguram de indeplinirea obiectivelor donatorilor, oferind astfel membrilor comunitatii oportunitati concrete de a participa, de a cataliza cele mai bune idei si de a sprijini programe de calitate.

Fundatia Licinium

logo-Fundatia-Licinium Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo Fundatia LiciniumFundatia Licinium urmareste valorificarea potentialului tinerilor cu handicap, sustinand o viata activa prin integrarea socio-profesionala.

Ea a luat fiinta in luna mai a anului 2000, la initiativa unui grup de tineri cu si fara handicap.

Experienta castigata in ultimii 10 ani ne provoaca sa luptam pentru crearea unei noi generatii de reprezentanti ai comunitatii persoanelor cu handicap.

Investitia in potential nu este o optiune, ci o necesitate, aceasta fiind singura sansa pentru ca valorile acestei generatii sa nu se piarda.

BEST Iasi

logo-bestis Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo bestisBEST (Board of European Students of Technology) este o organizatie europeana de voluntariat apolitica si non-profit, dedicata studentilor din domeniul tehnic.

Inca din 1989 am creat oportunitatea de a comunica, coopera si de a face schimb de experienta intre studentii din cele mai importante centre universitare ale Europei.

Prezenta in 96 de universitati tehnice din 33 de tari, prin intermediul grupurilor locale BEST, am creat o retea dinamica, inovativa, bine structurata si intr-o continua crestere, formata din studenti tehnici!

Obiectivul nostru este dezvoltarea personala a studentilor si oferirea unei viziuni internationale, pentru a intelege mai bine cultura societatii straine si pentru a invata sa lucreze in medii cu diversitate culturala, astfel incat sa isi atinga potentialul maxim atat in mediul academic, cat si in cel profesional.

AIESEC Iasi

logo-aiesec-iasi Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo aiesec iasiAIESEC Iasi este organizatia cu 20 de ani de experienta in care a dezvoltat lideri internationali care aduc un impact pozitiv in societate. Am realizat proiecte dedicate tinerilor si activitati menite sa le stimuleze implicarea activa in comunitate.

La nivel global, AIESEC este cea mai mare organizatie internationala condusa de tineri, care activeaza pentru tineri, prezenta in 124 tari si teritorii. Tinerii beneficiaza de un mediu international prin oportunitati de voluntariat, dar si prin internshipuri internationale care le ofera abilitatile necesare sa aduca un impact pozitiv in societate.

ASFI – Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi

logo-asfi Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo asfiInfiintata pe 6 noiembrie 2001, la initiativa lectoritei de limba franceza de la Facultatea de Litere din Iasi, Nathalie DUPLAISSY, si a mai multor studenti, este o organizatie non-guvernamentala, apolitica si non-profit, cea mai veche asociatie de profil francofon din tara si una dintre cele mai active ONG-uri din Iasi.

Incepand cu septembrie 2007 este membra a Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), cea mai mare federatie pe plan national.

Nationalitatea membrilor fondatori, ce proveneau din tari precum Congo, Franta, Maroc, Portugalia, Republica Moldova, Romania si domenile diferite de studiu ale acestora (filologie, economie, medicina, jurnalism, stiinte politice, farmacie, drept, geografie, psihologie, etc.) a determinat specificul ASFI – Diversitatea francofona.

De altfel, motto-ul Asociatiei este « Fii diferit! Implica-te!

Papergirl Iasi

logo-papergirl-iasi Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo papergirl iasiPapergirl este un proiect care promoveaza arta grafica intr-un mod inedit si doreste sa aduca oamenii mai aproape de ea in viata lor de zi cu zi.

Proiectul se desfasoara in 3 etape: colectare, expozitie si distributie. Timp de cateva luni de zile colectam in format fizic lucrari de arta grafica (desene, colaje, picturi, manipulari digitale etc.) de la oricine si de oriunde, urmand sa le expunem timp de o saptamana sau doua intr-un spatiu neconventional, iar intr-un final aceste lucrari sunt rulate si distribuite de pe bicicleta, pe strada, aleatoriu, oamenilor.

Papergirl a fost initiat in Berlin in 2006, iar pana-n prezent s-a extins in aproape 50 de orase din lume, precum San Francisco, Barcelona, Istanbul, Leeds, New York, Chisinau, Vancouver, Bucuresti si multe altele.

ATRAG Iasi – Asociatia Tinerilor Romani din Afara Granitelor

logo-atrag-iasi Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo atrag iasiAsociatia Tinerilor Romani din Afara Granitelor este o organizatie non-guvernamentala, non-profit si apolitica. Prin tineri romani din afara granitelor se intelege: tineri basarabeni si tineri etnici romani proveniti din tari in care romanii constituie o minoritate nationala, aflati la studii (liceale, universitare, masterat si doctorat) in Romania, precum si tineri din categoriile mentionate mai sus, aflati legal pe teritoriul Romaniei, in alte scopuri decat studii.

Misiunea ATRAG consta in crearea unor conditii favorabile dezvoltarii individuale si integrarii tinerilor romani originari din Basarabia in spatiul spiritual si cultural romanesc.

SSFI – Societatea Studentilor Farmacisti Iasi

logo-ssfi-iasi Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo ssfi iasiSocietatea Studentilor Farmacisti Iasi este o organizatie studenteasca profesionala, apolitica, de tip non-profit, care isi desfasoara activitatea in incinta Facultatii de Farmacie, din cadrul U.M.F. “Gr. T. Popa” Iasi. Societatea s-a constituit in urma Adunarii Generale din data de 8 ianuarie 1996 si functioneaza ca persoana juridica de sine statatoare pe baza prevederilor din Statutul SSF.

Membrii SSFI sunt studenti de cetatenie romana sau straina ai Facultatii de Farmacie din cadrul U.M.F. “Gr.T.Popa” Iasi, indiferent de sex, nationalitate, religie sau apartenenta politica.

Scopul activitatii noastre este de a promova si apara interesele studentilor farmacisti pe plan stiintific, cultural, social si civic, dar si de a-i modela pe acestia spre a deveni persoane responsabile, competente si profesioniste. Noi credem ca viata de student inseamna mai mult decat a lua parte la activitatile didactice de zi cu zi.

SPP Iasi – Asociatia „Societatea Pentru Psihologie”

logo-spp-iasi Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo spp iasiSa faci parte din Asociatia „Societatea Pentru Psihologie” e ca si cum ai rataci pe un drum al initierii, care se pierde in fata unei panglici uriase ce asteapta sa fie inlaturata, panglica ce ne anunta intrarea, panglica cu mii de culori, fiecare culoare reprezentand alta ruta, tu incercandu-le pe toate, epuizand orice varianta de actiune.

SPP inseamna implicare, inseamna sa vrei cu adevarat sa faci ceva si sa schimbi ceva, inseamna sa crezi in tine, dar si in cei care te inconjoara….Si totusi, desi suntem mai somnorosi cateodata sau chiar si in momentele acelea cand oboseala se aduna, noi am invatat sa ne deschidem inimile pentru visele noastre si sa vedem mai departe.

ELSA Iasi – Asociatia Europeana a Studentilor la Drept

logo-elsa-iasi1 Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo elsa iasi1ELSA – “Asociatia Europeana a Studentilor la Drept” a fost fondata in data de 4 mai 1981, la Viena, de catre un grup de studenti din Polonia, Austria, Ungaria si Germania de Vest (Republica Federala Germana). Ideea de baza a fost promovarea legaturilor internationale si a intelegerii reciproce intre studentii la drept de ambele parti ale cortinei de fier.

ELSA Iasi a fost infiintata in anul 1999 si a dobandit personalitate juridica din 2000. Acum este unul dintre cele mai active Grupuri Locale ELSA Romania.

Scopul ELSA este sa contribuie la educatia juridica, sa promoveze intelegerea reciproca si responsabilitatea sociala a studentilor in drept si a tinerilor juristi.

PRIME Iasi – Asociatia Studentilor la Relatii Publice si Comunicare

logo-prime-iasi Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo prime iasiPRIME Iasi are ca scop sprijinirea studentilor din Iasi, din domeniul Comunicarii si Relatiilor Publice, in dezvoltarea profesionala si personala, iar principalele sale obiective sunt: 1. sa ofere studentilor din domeniul Comunicarii si Relatiilor Publice posibilitati de implicare activa in organizatie sau in diverse activitati organizate de PRIME; 2. sa organizeze activitati adresate studentilor din domeniul Comunicarii si Relatiilor Publice, utile in dezvoltarea profesionala si personala; 3. sa creeze un cadru de colaborare intre mediul academic, studenti si mediul de afaceri de profil; 4. sa creeze un cadru de colaborare intre studentii din domeniul Comunicarii si Relatiilor Publice din Iasi si cei din alte centre universitare.

AsdMARK Iasi – Asociatia Studentilor din Domeniul Marketing Iasi

logo-asdmark iasi Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo asdmark iasiAsociatia Studentilor din Domeniul Marketing este prima asociatie studenteasca dedicata unei singure specializari, fiind infiintata la Iasi de catre un grup de studenti de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor.

Fondata in 2006, AsdMARK Iasi ofera studentilor care au ales aceasta specializare sansa de a descoperi latura practica a Marketing-ului inainte de a intra pe piata muncii.

Dorim sa le aratam adevarata fata a acestei discipline in care creativitatea nu inseamna decat inceputul marketing-ului.

 

BraveArt Iasi

logo-braveart-iasi Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo braveart iasiBraveArt este prima initiativa de antreprenoriat social din Romania condusa exclusiv de catre tineri sub 20 de ani. Un proiect indraznet, cu idei indraznete si voluntari curajosi, BraveArt isi propune sa ii incurajeze pe tinerii artisti talentati ai comunitatii sa persevereze in pictura, sa invite cetatenii orasului Iasi catre un comportament respectuos fata de mediul inconjurator si sa demonstreze intregii comunitati potentialul urias intruchipat prin tineri.

Pentru a atinge toate aceste obiective, BraveArt vine cu o solutie simpla: carnetele din hartie reciclata pictate direct de catre artisti tineri, ce urmeaza a fi vandute in Iasi. Cu o opera de arta in buzunar si folosind zilnic un carnetel din hartie reciclata, este imposibil sa nu incepi sa admiri talentul tinerilor pictori si sa nu te simti mai apropiat de natura!

Pe langa producerea acestor carnetele deosebite, BraveArt va organiza strangeri masive de hartie folosita inspre a fi reciclata, va organiza workshopuri de ecologie si de arta, si va initia multe alte Evenimente Bucuresti | Comunitatea Stud Pass.

YouthBank Iasi

logo-youtbank-iasi Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo youtbank iasiLa baza conceptului YouthBank sta faptul ca tinerii sunt cei care vor modela viitorul. Paradoxal insa, oportunitaţile lor de a modela prezentul nu sunt intotdeauna prezente. Astfel, potenţialul tinerilor, creativitatea si energia lor sunt valorificate de societate doar parţial. Chiar si acolo unde exista oportunitaţi de voluntariat, tinerii participa rareori la luarea deciziilor.

YouthBank ofera tinerilor un cadru in care ei sa lucreze impreuna si sa ia decizii privind comunitatea din care fac parte. Anual, in Romania, un numar de 85 – 100 liceeni cu varste cuprinse intre 15 si 20 de ani, cunoscuţi ca «cei mai tineri bancheri din Romania » constituie, promoveaza si administreaza transparent un fond special destinat finantarii proiectelor iniţiate si implementate de catre liceeni pentru dezvoltarea comunitatii locale.

Fondul destinat iniţiativelor civice ale liceenilor creeaza un nou val de activism si angajament din partea tinerilor, dandu-le posibilitatea sa identifice problemele comunitatii si apoi sa incerce sa le rezolve in echipa.

L.S.G.G. Iasi – Liga Studentilor de la Geografie si Geologie

logo-lsgg-iasi Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo lsgg iasiLiga Studentilor de la Geografie si Geologie Iasi s-a infiintat in data de 5 mai 2005 la initiativa unui grup de studenti ai Facultatii de Geografie si Geologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi din dorinta de a crea un cadru potrivit studenti acestei facultati pentru a se implica in voluntariat, a initia si organiza proiecte, a socializa si a se dezvolta pe ei insisi prin dezvoltarea abilitatilor si crearea viitoarei cariere. Membrii fondatori ai acestei asociatii au fost: Alexe Costel, Florescu Ana si Virlan Valentin.

L.S.G.G. este o asociatie studenteasca non-guvernamentala, apolitica si non-profit, ce are ca scop sustinerea si promovarea intereselor socio-profesionale ale studentilor din Facultatea de Geografie si Geologie Iasi, sprijinirea activitatii de modernizare a invatamantului geografic iesean, precum si consolidarea relatiilor cu mediile universitare si de cercetare stiintifica din tara si strainatate.

L.S.M. Iasi – Liga Studentilor de la Facultatea de Mecanica Iasi

logo-lsm-iasi Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo lsm iasiLiga Studentilor de la Facultatea de Mecanica a fost infiintata in anul 1993, avand ca scop apararea drepturilor studentilor.

Activitatile LSM cuprind actiuni si sesizari la nivelul Decanatului Facultatii de Mecanica, in legatura cu probleme semnalate de catre studenti din orice an de studiu.

A fost organizat un Salon de inventica, in cadrul caruia au participat studenti din Iasi, Bucuresti, Suceava si Cluj.

Princilpalele scopuri ale acestei organizaţii studentesti sunt: • de a milita, in cadrul legal adecvat, pentru respectarea drepturilor fundamentale ale studentilor, pentru promovarea si apararea demnitatii studentilor; • de a sprijini exercitarea autonomiei Facultatii de Mecanica si de Constructii de Masini in cadrul autonomiei universitare;

O.S.S.E.I. – Organizatia Studentilor de la Studii Europene Iasi

logo-ossei-iasi Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo ossei iasiAsociatia isi propune: – Integrarea tinerilor in diversitatea europeana ; – Oferirea de oportunitati studentilor pentru dezvoltarea personala si profesionala – Cunoasterea spectrului politic european

“Noi credem in potentialul studentilor,ii consideram o baza fundamentala a evolutiei societatii si dorim ca, prin implicarea lor in noul context european, sa fim primul lor pas in realizarea lor profesionala”.

Asociatia isi propune urmatoarele obiective: – sa sustina interesele membrilor sai si sa le reprezinte in exterior; – sa incurajeze dezvoltarea stiintelor politice si aprofundarea procesului de integrare europeana; – sa contribuie la informarea populatiei cu privire la legislatia si politicile Uniuni Europene.

Asociatia VOICE

logo-voice-iasi Parteneri Parteneri - Asociatii si ONG-uri logo voice iasiAsociatia VOICE este rezultatul unei initiative de suflet a unei echipe care impartaseste aceleasi valori si principii. Fondatorii acesteia considera ca tinerii merita un viitor mai bun si mai ales merita sa beneficieze de o serie de oportunitati care sa le faciliteze dezvoltarea. Asociatia VOICE este o asociatie non-guvernamentala, non-profit, independenta, cu beneficiu public.

Asa se face ca scopul Asociatiei VOICE este acela de a contribui la crearea si dezvoltarea de oportunitati de dezvoltare personala si profesionala a tinerilor din Romania.