(USR) sustine procentajul de 25 % pentru studenti in alegerea rectorului

25-challenge-evenimente-organizat-de-usr-2015-stud-pass usr (USR) sustine procentajul de 25 % pentru studenti in alegerea rectorului 25 challenge evenimente organizat de usr 2015 stud pass

Pana in anul 2011 studentii aveau un procentaj de 25 % in alegerea rectorului in conditiile in care alegerile aveau loc in cadrul Senatului Universitatilor. In urma aprobarii Legii Educatiei Nationale 1/2011, lege ce prevede ca alegerea rectorului sa se desfasoare prin votul tuturor cadrelor didactice din universitate si doar a reprezentantilor studentilor din Senat si Consiliile Facultatilor,  acest drept al studentilor a fost pierdut, in momentul de fata procentajul in care studentii pot sa isi exprime opinia in alegerea rectorului ajungand in unele cazuri si pana la 4 % .

Uniunea Studentilor din Romania (USR) sustine ferm revizuirea si amendarea Legii Educatiei Nationale 1/2011 prin Ordonanta de Urgenta sau modificarea in Parlamentul Romaniei a OUG 94/2014 astfel incat studentii sa isi recastige dreptul de a-si exprima opinia in proportie de 25 % in alegerea rectorului.

In consecinta, USR se adreseaza Parlamentului Romaniei prin „Comisiile de Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport” si nu in ultimul rand Ministerului Educatiei Nationale, printr-o campanie desfasurata in toate centrele universitare din tara, ce are ca scop mobilizarea studentilor si a cadrelor didactice pentru sustinerea procentajului de 25% pentru studenti in alegerea rectorului.

Sub numele de  „25% CHALLENGE”,  campania pentru sustinerea recastigarii dreptului studentilor de a participa la alegerea rectorului in proportie de 25 % va debuta in data de 16 aprilie 2015 .

Scopul campaniei este acela de a informa, constientiza si de a  mobiliza un numar semnificativ de studenti atat in mediul virtual prin semnarea unei petitii online cat si in mediul offline si prin sesiuni de informare a studentilor in universitati.

La finalul campaniei, Uniunea Studentilor din Romania isi doreste sa sustina cu cifre concrete si consistente faptul ca studentii isi doresc recastigarea dreptului de a participa la alegerea rectorului in procentaj de 25 %, un drept extrem de important de care studentii nu s-au bucurat la ultimele alegeri ale rectorului pentru legislatura 2012 – 2016.

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/768535356579044/

Link site: http://25lasutachallenge.uniunea.ro/