Un Sotron de trei zile la Muzeul Literaturii Romane Iasi

Afis-Sotron-Targ-de-carti,-jocuri-si-distractii-iasi-stud-pass-2015 muzeul literaturii romane iasi Un Sotron de trei zile la Muzeul Literaturii Romane Iasi Afis Sotron Targ de carti jocuri si distractii iasi stud pass 2015Muzeul Literaturii Romane Iasi, in parteneriat cu Asociatia „Patrimoniu pentru Comunitate”, organizeaza in perioada 29 -31 mai 2015 cea de a II-a editie a Sotronului. Targ de carti, jocuri si distractii.

Evenimentul se va desfasura in gradina Casei Pogor si pe strada Vasile Pogor (inchisa circulatiei), in intervalul orar 12:00-22:00, avand drept public tinta copiii si adolescentii, dar si parintii interesati de activitati cultural-educative interactive.

Programul este compus dintr-o suita de Evenimente Bucuresti | Comunitatea Stud Pass si activitati: targ de carte, ateliere creative si practice, piese de teatru, concerte, expozitii, campionate de sotroane cu premii, workshop-uri de interviuri si fotografii de portret, board games, cluburi de conversatie in diverse limbi straine, concurs de kendama, ateliere de slackline, activitati sportive (ping-pong, baschet, volei, trambuline, tenis, cursuri de invatat mersul pe bicicleta), vizionari de basme etc. Participarea este gratuita la oricare dintre activitati. Programul complet poate fi consultat pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

Totdata, in cadrul evenimentului va fi inaugurate o pictura 3D interactiva cu tema SOTRON, proiect sprijinit de National Paints Romania si realizat de o echipa formata din zece studenti ai Facultatii de Arte Vizuale si Design din cadrul Universitatii „George Enescu” din Iasi, coordonati de Silviu Teodor-Stanciu, doctorand in cadrul aceleasi institutii.  

In Muzeul „Vasile Pogor” va putea fi vizitata expozitia „Grafism”, iar la parter va fi montat un  sistem de aplicatii multimedia care cuprinde sisteme de proiectie interactive, sistem de realitate augmentata, joculete educative interactive si aplicatii pe suport multitouch, personalizate pe patrimoniul muzeelor literare iesene.

Programul bogat al evenimentului Sotron. Targ de carti, jocuri si distractii este posibil datorita implicarii institutiilor culturale si educative din Iasi, artistilor ieseni, organizatiilor de tineret, care au dezvoltat programe interactive in cadrul evenimentului.

Editia din 2014 a Sotron. Targ de carti, jocuri si distractii a fost, de asemenea, primita cu entuziasm si s-a bucurat de participarea a peste 2.000 de copii si adolescenti.