Studentul de astazi, inginerul de maine! EBEC Iasi 2015

Ce inseamna inginer?

Este o intrebare pe care multi dintre noi, studentii de la politehnica, ne-o adresam.

Nu credem intr-o definitie universala a inginerului, nici in vreo explicatie standard care sa raspunda la aceasta intrebare, insa din discutiile purtate cu colegii nostri, ne-am dat seama ca in primul rand ca si inginer, trebuie sa iti placa la nebunie ceea ce faci.

Zilele trecute am gasit un citat. Ei bine, nu stim daca e chiar un citat, insa era ceva de genul: “€œPerseverenta si determinarea sunt ingredientele unui inginer de succes!”. Daca apartine unui autor cunoscut sau daca apartine unui necunoscut asta nu putem sa afirmam, insa putem spune ca este un citat care contine foarte mult adevar si care ar trebui amintit fiecaruia dintre noi.  

Steve Jobs o spunea si el cu alte cuvinte: Sunt convins ca jumatate din ceea ce diferentiaza un antreprenor de succes de unul care esueaza, este doar pura perseverenta.”

Ce inseamna perseverent?

Se spune ca Thomas Edison a esuat de mai bine de 1000 de ori in incercarea sa de a crea becul. Insa crezi ca asta a fost indeajuns sa il faca sa renunte? Nici gand! Ba chiar dimpotriva, acesta a continuat sa lupte pentru a-si indeplini visul si nu a renuntat pana cand nu si-a atins tinta!

Asta inseamna sa fii perseverent, sa continui sa te dedici unui domeniu, unui proiect, unei idei, chiar daca ai realizat unele insuccese sau pierderi.

Nu poti controla intotdeauna circumstantele din jurul carierei tale, insa poti controla disponibilitatea ta de a creste si de a invata. Pana la urma, fiecare dintre noi este creatorul propriului drum in viata, iar ceea ce te face saƒ devii din ce in ce mai bun, sunt provocarile pe care le accepti si prin care ajungi sa te autodepasesti.

Despre asta este vorba si in cadrul competitiei EBEC Iasi, este vorba despre provocari, despre determinare, despre oameni si nu in ultimul rand, este vorba despre tine, despre ceea ce esti tu dispus sa faci astazi pentru a deveni omul de succes de maine.

inscrieri-ebec-iasi-2015-stud-pass ebec iasi Studentul de astazi, inginerul de maine! EBEC Iasi 2015 inscrieri ebec iasi 2015 stud pass

Asa ca daca ti-am starnit dorinta de a accepta noi provocari, daca ti-am starnit dorinta de a invata si daca  iti doresti cu adevarat sa te dezvolti, noi iti recomandam sa iei parte la ceea ce poate fi cea mai tare experienta din studentie.

Organizata in 96 de centre universitare din 33 de tari europene, EBEC reprezinta cea mai mare competitie de inginerie dedicata studentilor. Iar, in drumul tau catre succes ai sansa de a ajunge pana in Porto, locatia unde va avea loc etapa finala a competitiei.

Tot ce trebuie sa faci este sa iti convingi inca 3 prieteni sa ti se alature si sa va inscrieti la competitie!

Aplica la EBEC!

Pentru inscriere si mai multe informatii in ceea ce priveste EBEC Iasi: www.ebec.bestis.ro