Spectacol IDENTITY CHECK 28 Septembrie 2014

Compania FaPt va invita la o noua reprezentatie a spectacolului IDENTITY CHECK, eveniment teatral asociat genului interactive multimedia performance, realizat pe structura unei instalatii multimedia careia i se aplica tehnici de cartografiere si proiectie 3D (video mapping), iluziei optice adaugandu-i-se o dimensiune suplimentara prin efecte audio, text si voce.

Spectacolul investigheaza divizarea timpului in trecut, prezent, viitor, printr-o panoramare in date, momente principale, victorii si erori, a evolutiei societatii romanesti din ultimii 24 de ani, parcurgand etapele socio-economice, ale vietii politice si a evolutiei IT, cu implicatii asupra stadiului societatii actuale si cu focalizare catre experimentarea unui viitor apropiat ce previzioneaza dezvoltarea individului prin prisma noilor cuceriri ale stiintei si tehnologiei, in spirit globalizant.

Hipermodernitatea constituie stadiul societatii actuale, ce reflecta dezvoltarea individului prin prisma noilor cuceriri ale stiintei si tehnologiei, in spirit globalizant. Azi, nimeni nu poate contesta necesitatea Internetului, o lume virtuala prin conceptie, dar foarte reala prin manifestare. Peste treisutecincizeci de milioane de oameni isi traiesc in retea viata economica, stiintifica, sociala si culturala, acesta fiind exemplul si modelul, clar definit, al vietii societatilor viitoare.

Din aceasta perspectiva, orice individ poate fi controlabil in orice moment, el devenind din existenta personala, existenta digitala, pur obiectuala, un cod numeric identificabil si controlabil in totalitate, obligat sa actioneze dupa niste reguli impuse. Anularea libertatii de manifestare a fiintei umane, duce implicit la o letargie a identitatii, incapabila sa se mai autodetermine in contextul dominatiei definitive a tehnologiei. Cum vor arata societatile si orasele de maine? Cum vom fi noi cand, expansiunea tehnologiei informatiei, ne va dizolva identitatea umana si o va inlocui cu o non-identitate informationala? Cine vom fi, cand vom deveni “informati”, fara a mai fi formati din nici un punct de vedere? Iata un subiect care merita sa ridice cateva intrebari, inainte de a deveni transparenti si perfect controlabili, inainte de a fi prea tarziu, cand nu mai exista alternativa.

Quo vadis?… Asadar, noi intrebam.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Concept: Florin Caracala / Video – instalatie: Andrei Cozlac, Ioana Bodale / Performeri: Andreea Spataru, Doru Ioan Calin, Dragos Maftei, Arun Cotic, Ionut Ungureanu, Andrei Petrariu / Sound editor: Biatrice Cozmolici
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Bilete: 10 lei. Capacitatea maxima a salii este de 70 locuri. Pentru a evita unele situatii neplacute, va rugam sa va rezervati locurile din timp la numarul de telefon: 0740 65 20 35
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Spectacolul este produs de Compania FaPt – Fabrica de Arta si Productie Teatrala, in parteneriat cu Facultatea de Teatru a Universitatii de Arte “George Enescu” Iasi si cu sprijinul Consiliului Judetean Iasi.

identity-check-28-septembrie IDENTITY CHECK Spectacolul IDENTITY CHECK 28 Septembrie 2014 identity check 28 septembrie