Spectacolul de teatru ”Ursul” dupa A.P. Cehov, la Ateneul Tatarasi

Ateneul Tatarasi invita publicul duminica, 5 aprilie 2015, de la ora 19.00, la PREMIERA spectacolului de teatru „Ursul”, farsa intr-un act de A. P. Cehov, regie si adaptare scenica – Cosmin PLESA. A doua reprezentatie va avea loc joi, 16 aprilie 2015, ora 19.00.    

Distributie: Laura BILIC- Elena Ivanovna Popova; Dumitru FLORESCU- Grigori Stepanovici Smirnov;
Andrei CIOBANU- Luka.

Afis-premiera-piesa-de-teatru-URSUL-Ateneul-Tatarasi-Iasi ateneul tatarasi Spectacolul de teatru ”Ursul” dupa A.P. Cehov, la Ateneul Tatarasi Afis premiera piesa de teatru URSUL Ateneul Tatarasi Iasi

In piesa lui Cehov, o vaduva, tanara Elena Nicolaevna Popova, care si-a iubit foarte mult barbatul, Nicolai Mihailovici Popov, traieste retrasa si adanc atasata de amintirea sotului ei. Servitorul ei credincios, Luka, incearca in fel si chip sa o readuca la „viata” dar, aparent, fara nicio speranta.

In acest context al zilelor care nu se mai termina si care curg lin spre nicaieri, doar cu pomenirea celui mort si a personalitatii lui, apare acel ceva, „accidentul dramatic”, in persoana tanarului mosier Smirnov si intreg Universul se schimba! Evident, cu pasiune, cu nerv, cu lacrimi, cu tipete, cu amenintari, cu baute, chiar cu un duel, si in final, fara victime ba chiar cu happy-end, femeia prinde din nou viata in bratele larg deschise ale lui Grigori Stepanovici Smirnov.

O nuvela scurta, dramatica foarte, cu o excelenta rasturnare de situatie, specifica geniului Cehovian in care realul din viata de cotidian, transfigurat, prinde contur scenic si, prin forta creatoare a marelui dramaturg, incomparabil, cum avea sa-l numeasca insusi Tolstoi, devine pilda de creatie scenica si naste ceea ce avea sa se numeasca Realism Psihologic.

Sigur ca si Stanislavski pune umarul la aceasta devenire ca stil al farmecului vietii trecut din realismul cotidian in realismul psihologic al vietii scenice.

Cat e adevar si cat e minciuna, cat e simulare si cat e prefacatorie, cat e autentic si cat e adevarat, stiu doar autorul, Stanislavski si liberi suntem si noi sa stim.” Cosmin Plesa, regizor

Spectacolul este produs cu sprijinul ZENNA Wedding Fashion si Donna Carina.

BILETE

Bilet: 15 lei. Bilet elevi, studenti, pensionari, someri: 10 lei. Biletele pot fi achizitionate de la casieria Ateneului Tatarasi. Program:  L-V  09.00- 17.00  si cu o ora inainte de eveniment. Telefon 0232 261 846.

Rezervarile se fac pe site si sunt valabile pana la 18.30 in ziua spectacolului.

INFO

ATENEUL TATARASI

Str. ION CREANGA nr. 14 IASI, cod postal 700320

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: ateneutatarasi@yahoo.com

Webwww.ateneutatarasi.ro

FBwww.facebook.com/ateneultatarasi