Serile Filmului Romanesc Timpul, festivalul care aduce la Iasi lumea filmului romanesc

invitati-festivalul-serile-filmului-romanesc-iasi-2015 serile filmului romanesc SFR  TIMPUL, festivalul care aduce la Iasi lumea filmului romanesc invitati festivalul serile filmului romanesc iasi 2015

Serile Filmului Romanesc TIMPUL anunta urmatorii invitati ai festivalului: Alexandru Papadopol, Dorian Boguta, Teodor Corban, Adrian Paduraru, Teodora Mares, Andrei Duban, Gianina Corondan. Sub genericul reconstituiri, invitatii se vor intalni la Iasi in contexte potrivite sustinerii si promovarii momentelor importante din cinematografia romaneasca. 

George Mihaita la Iasi, cu o o Gala de deschidere si prieteni din lumea filmului

Filmele romanesti prind viata la Iasi. Timp de cinci zile, in perioada 6-10 mai 2015, Asociatia Studentilor Jurnalisti (ASJ) si Asociatia Revistei Timpul (ART) organizeaza cea de-a VI-a editie a festivalului Serile Filmului Romanesc TIMPUL. Pastrand ideea de anul trecut, evenimentul de anul acesta ii este dedicat actorului George Mihaita. Proiectiile vor avea loc la Casa de Cultura a Studentilor si in aer liber, in gradina publica Palas. Locul desfasurarii Serii de Gala a SFR TIMPUL urmeaza sa fie anuntat. Seara de Gala va contine momente unice, dedicate actorului George Mihaita, caruia ii va fi oferit un premiu pentru intreaga activitate de pe scena filmului romanesc. Alaturi de actor vor fi prezenti Irina Margareta Nistor (consultant cinematografic al festivalului), actorul Vladimir Gaitan si actrita Ileana Popovici.

A VI-a editie, cu implicarea tinerilor si „reconstituiri” importante

Pentru prima data, festivalul are o tema: reconstituirea. Majoritatea filmelor de anul acesta pornesc de la anumite fapte reale, situatii intamplate sau care recompun anumite momente. Filmul-vedeta este Reconstituirea in regia lui Lucian Pintilie, unde rolul principal ii apartine lui George Mihaita.

Criticul de film Irina Margareta Nistor este consultantul cinematografic al festivalului si va fi prezenta, alaturi de invitati, la intalnirile cu iubitorii de film romanesc din Iasi. „SerileFilmuluiRomanesc TIMPUL, editia a VI-a, debuteaza pe 6 mai, cu o pelicula-far a anilor ’60, Reconstituirea, al carei protagonist de 66 de ani, are in continuare sufletul adolescentilor, pe care ii cucereste si calauzeste de atata vreme, cu un farmec incontestabil: George Mihaita, romanul si europeanul. O intalnire ce cu siguranta va ramane de neuitat, intiparita in memoria afectiva a publicului iesean, cinefil, de toate generatiile”, sustine Irina Margareta Nistor.

Adrian Paduraru este ambasadorul cultural al editiei de anul acesta. Personalitate cinematografica, actorul iesean va reprezenta imaginea festivalului in mediile culturale din tara.

Inca din luna februarie s-au anuntat inscrierile pentru cei care doresc sa fie voluntari la festivalul Serile Filmului Romanesc TIMPUL. Pe 10 aprilie 2015 s-a tras linie, iar peste 80 de tineri au aplicat pentru a fi parte din echipa de voluntari a festivalului. Dintre acestia, doar 25 au fost selectati, voluntari care vor avea diverse activitati cum ar fi: preluarea invitatilor, organizarea proiectiilor si a Evenimente Bucuresti | Comunitatea Stud Passlor conexe sau realizarea unor materiale jurnalistice. Voluntarii vor fi instruiti si coordonati de membrii ASJ.

Pe platforma web www.serilefilmului.ro se regasesc toate detaliile editiei de anul acesta, dar si o istorie scrisa si in imagini a celor cinci editii desfasurate pana in prezent.

„Iubesc filmul romanesc” este o campanie marca Serile Filmului Romanesc TIMPUL si vine in sprijinul promovarii productiilor cinematografice romanesti din toate timpurile. Pe prima pagina a site-ului festivalului, cinefilii pot incarca o fotografie de profil, apoi o pot descarca cu marca Iubesc Filmul Romanesc. Ideea campaniei a pornit din dorinta de a atrage cat mai multi cinefili in mediul online, ca mai apoi sa continue offline.

Program complet Serile Filmulul Romanesc TIMPUL, editia a VI-a:

Miercuri, 6 mai 2015

12.00 – Conferinta de presa cu George Mihaita, Irina Margareta Nistor, Ileana Popovici, Vladimir Gaitan Lansare de carte “Dramele adolescentilor” (G. Mihaita)* [1]

17.00 – Accident (1977) regia: Sergiu Nicolaescu – 97 min*

19.00 – Gala Serile Filmului Romanesc TIMPUL, editia a VI-a*

Invitati: George Mihaita, Irina Margareta Nistor, Ileana Popovici, Vladimir Gaitan

19.40 – Reconstituirea (1968) regia: Lucian Pintilie – 146 min*

22.10 – Discutii cu : George Mihaita, Irina Margareta Nistor, Ileana Popovici, Vladimir Gaitan

Joi, 7 mai 2015

17.00 – Veronica (1972)regia: Elisabeta Bostan – 90 min – Casa de Cultura a Studentilor Iasi

18.30 – Discutii cu: George Mihaita, Irina Margareta Nistor

20.00 – Undeva la Palilula (2012) regia: Silviu Purcarete – 145 min – Gradina Palas

22.30 – Discutii cu: George Mihaita, Pusa Darie, Irina Margareta Nistor

Vineri, 8 mai 2015

17.00 – America, venim! (2014) regia: Razvan Savescu – 90 min – Casa de Cultura a Studentilor Iasi

18.30 – Discutii cu: Razvan Savescu, Tania Popa, Ion Sapdaru

20.00 – De ce eu? (2015) regia: Tudor Giurgiu – 125 min – Gradina Palas

22.10 – Discutii cu: Tudor Giurgiu, Emilian Oprea

Sambata, 9 mai 2015

17.00 – Love Building (2013) regia: Iulia Rugina – 85 min – Casa de Cultura a Studentilor Iasi

18.30 – Discutii cu: Alexandru Papadopol, Dorian Boguta

20.00 – Alt Love Building (2014) regia: Iulia Rugina – 115 min – Gradina Palas

22.00 – Discutii cu: Alexandru Papadopol, Dorian Boguta

23.00 – Seara de karaoke SFR TIMPUL, pe acorduri romanesti–  Teatru FIX

Duminica, 10 mai 2015

17.00 – Aferim! (2015) regia: Radu Jude – 105 min – Casa de Cultura a Studentilor Iasi

18.50 – Discutii cu: Teodor Corban

20.00 – Gala Declaratie de dragoste 30 (eveniment realizat impreuna cu Revista VIP) regia Nicolae Corjos (1985) – 95 min – Gradina Palas

21.40 – Discutii cu: Adrian Paduraru, Teodora Mares, Andrei Duban, Gianina Corondan

22.30 – Gala de inchidere

Partenerii, sponsorii si partenerii media pot fi cosnultati aici, pe pagina platformei web a SFR TIMPUL.

Acreditarile de presa se fac aici.

Fiti la curent cu noutatile SFR TIMPUL si pe pagina de Facebook.

[1] *Locatia va fi anunta ulterior, pe www.serilefilmului.ro.