asd sesiune de instruire Sesiune de instruire internationala 27-30 iunie, Iasi asdIn perioada 27-30 iunie 2014, Asociatia Studentilor la Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi au organizat sesiunea internationala de instruire „Introduction to International Moot Court”.

La acest eveniment au luat parte 21 de studenti la drept din cadrul a patru centre universitare: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea „Alecu Russo” din Balti si Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul.

Deschiderea evenimentului a avut loc vineri, 27 iunie, la aceasta participand dl. lect. dr. Septimiu Panainte – Prodecan al Facultatii de Drept, Univ. „Al. I. Cuza” din Iasi, dl. conf. dr. Sergiu Baiesu – Decan al Facultatii de Drept, Universitatea de Stat din Chisinau, dl. lect. dr. Igor Sevcenco, reprezentant al Facultatii de Drept, Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul si domnii lect. dr. Ion Danoi – Prodecan al Facultatii de Drept si lect. dr. Corneliu Vrabie, Universitatea „Alecu Russo” din Balti.

Dupa sesiunile de instruire de sambata si duminica (28 si 29 iunie), sustinute de Teodora Oprea, Presedinte al Asociatiei Level Iasi, a urmat o serie de procese simulate in materia dreptului international public. Juriul acestor simulari a fost format pe langa cadrele didactice mai sus amintite si din lect. dr. Emanoil Mogirzan, lect. dr. Alina Gentimir, asist. dr. Horia Tit si asist. dr. Vlad Vieriu, Facultatea de Drept, Univ. „Al. I. Cuza” din Iasi.

Sesiunea de instruire a reunit si liderii grupurilor locale ale Asociatiei Europene a Studentilor in Drept (ELSA): Iasi, Chisinau, Balti si Cahul, ultimele trei, recent infiintate, constituind reteaua ELSA Republica Moldova

Scopul acestui prim eveniment de acest fel, a fost cel de a incuraja, forma si sustine viitoarele echipe ale celor patru centre universitare in obtinerea de performante in cadrul competitiilor internationale de procese simulate adresate studentilor pe taramul Dreptului International Public, Dreptului European, Dreptului comertului international, Drepturilor Omului.

Asociatia Studentilor la Drept a (ASD – UAIC) a fost fondata in luna martie 2014 la initiativa reprezentantilor studentilor, avand ca principal scop reprezentarea, sustinerea si dezvoltarea comunitatii studentilor Facultatii de Drept Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.