Premiera spectacolului de teatru Mitica Popescu 

Ateneul Tatarasi deschide Stagiunea teatrala 2014-2015 cu PREMIERA spectacolului de  teatru Mitica Popescu, dupa Camil Petrescu, in regia lui Viorel Varlan. Publicul este invitat sambata, 27 septembrie 2014, de la ora 19.00 in sala mare de la Ateneul Tatarasi sa descopere trecutul si sa calatoreasca in viitor.

Spectacolul este produs cu sprijinul casei de moda NICHI CRISTINA NICHITA, Papucei, Floraria Ana si Serv Union.

Cuvantul regizorului:

Mitica Popescu este o comedie romantica, lipsita de tuse groase, caricaturale.

Departe de a fi o comedie spumoasa, starneste mai degraba  zambete  decat hohote de ras. Caci vorbim aici de un umor  de finete rara, incarcat de subtilitati.

Piesa de teatru  Mitica Popescu constituie  o replica la personajul lui Caragiale, insa ea are si un alt reper: Mitica Ionescu din comedia lui Liviu Rebreanu, Apostolii. Mitica Ionescu este exemplul impostorului, dotat cu toate viciile, care face din arta disimularii un mod de existenţa pentru a parveni. Camil Petrescu respinge aceasta imagine a lui Mitica si, chiar daca personajul sau prezinta o dimensiune ludica, detinand si el  arta disimularii, este pentru a-si ascunde sentimentele de iubire fata de patroana la care lucreaza, Georgette Demetriade.

Intr-o distributie ce imi onoreaza incercarea de a pune in scena un text care a cunoscut de-a lungul vremii rareori luminile rampei, intr-un cadru si o ambianta ce se vrea a fi de niciunde si de pretutindeni, va invit sa meditam impreuna, fie si pentru o clipa, la cata nevoie avem astazi de prezenta lui Mitica Popescu intr-o societate macinata de nimic, mici meschinarii si pragmatism exacerbat.

Mitica ne reaminteste ce inseamna sa fii om. Mitica este profesor fara voie intr-o tentativa de a ne invata sa traim frumos si adevarat. Iar daca il intalniti vreodata pe Mitica, ocrotiti-l. El este un exemplar rar. Din ce in ce mai rar.

mitica-popescu-ateneul-tatarasi Premiera spectacolului de teatru Mitica Popescu  Premiera spectacolului de teatru Mitica Popescu  mitica popescu ateneul tatarasi

Distributie:

Doru AFTANASIU
Laura BILIC
Horia VERIVES
Gheorghe SFAITER
Emanuel FLORENTIN
Liliana VARLAN
Viorel VARLAN
Bogdan MATEI
Ileana OCNEANU

Elevi de la Colegiul National de Arta „Octav Bancila”: Ana BAROI, Gianina BEJENARU, Stefania SANDU, Razvan GROSU, Claudiu VRABIE

Scenografie: Viorica PERJU
Coregrafie: Alice SFAITER
Ilustratie muzicala: Bogdan VARLAN
Lighting design: Adrian BULIGA
Butaforie: Constantin BUTOI

Ateneul Tatarasi prezinta in fata publicului PREMIERA Mitica Popescu, dupa Camil Petrescu, in regia lui Viorel Varlan ca un omagiu adus marelui dramaturg la implinirea a 120 de ani de la nasterea sa.

Pret bilet: 15 lei/ Bilet elevi, studenti, pensionari, someri: 10 lei

Biletele pot fi achizitionate de la casierie. Program:  L-V  08.00- 16.00  si cu o ora inainte de eveniment. Telefon 0232 261 846.