Nocturna Bibliotecilor 2014 – O campanie sincron in Romania si Republica Moldova

Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” Iasi s-a alaturat editiei din acest an a Nocturnei Bibliotecilor 2014 cu un program special. Astfel, in seara zilei de vineri spre sambata (26/27 septembrie 2014) asteptam publicul dornic de o experienta culturala inedita incepand cu ora 19.00, la sediul Bibliotecii Judetene „Gh. Asachi” din Galeriile comerciale „Stefan cel Mare”, Nr. 8-10 pentru a participa la „The Books Party”.

In program: Living Library, BookSelfie, BookCrossing, proiectie scurt metraje despre carti, expozitie cu vanzare de semne de carte unicat, auditii muzicale pe vinil, concert de instrumente cu Rappa Muffin & The Lazy Louise, workshop la joaca (sah, table, carti, avioane), vizite ghidate (turul bibliotecii). Tot in cadrul evenimentului este inclusa si Masa rotunda „Argumente pro si contra despre importanta bibliotecii publice”.

nocturna bibliotecilor 2014 nocturna bibliotecilor Nocturna Bibliotecilor 2014  nocturna bibliotecilor 2014

Agenda Evenimente Bucuresti | Comunitatea Stud Passlor este disponibila AICI

Nocturna Bibliotecilor 2014 propune o noua abordare creativa a activitatii pe timp de noapte a institutiilor de biblioteca in noaptea din 26 spre 27 septembrie. Initiata de ANBPR si bibliotecile publice, in anul 2010, campania nationala a ajuns la a cincea editie si va aduce alaturi participanti din toate categoriile de varsta.

Ca element in premiera, in acest an, ne propunem sa derulam aceasta campanie simultan in Romania si Republica Moldova, in cadrul unui parteneriat intre Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) – Asociatia Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).

Anul acesta s-au alaturat Bibliotecii: Asociatia Culturala Moldavia Iasi, Asociatia BraveArt Iasi si Inspectoratul de Politie Judetean Iasi.

Speram ca spatiile de biblioteca sa fie neincapatoare pentru numarul mare de romani si moldoveni dornici sa experimenteze aceasta efervescenta culturala devenita traditionala.

INFO

Biblioteca Judetean ”Gh. Asachi” Iasi

Adresa: Bd. Stefan cel Mare si Sfant nr. 10 (Cladirea Galeriile Stefan cel Mare, etaj)

Telefon: (+4) 0332 110044

E-mail: contact@bjiasi.ro