A IX-a editie a lui „Hai la teatru!” @Teatrul Luceafarul Iasi

festivalul-hai-la-teatru-teatrul-luceafarul-iasi-martie-2015 teatrul luceafarul iasi A IX-a editie a lui "Hai la teatru!" @Teatrul Luceafarul Iasi festivalul hai la teatru teatrul luceafarul iasi martie 2015Dupa ce in numai doua zile, ce-i drept, speciale (20 martie – Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret, 21 martie- Ziua Mondiala a Marionetei) peste 2000 de spectatori au vizionat, la sediu si in deplasare, spectacolele noastre, saptamina aceasta un alt eveniment va reuni publicul in cele doua sali ale Teatrului „Luceafarul”.

Miercuri, 25 martie, si joi, 26 martie, va avea loc cea de-a IX-a editie a Festivalului de teatru scolar „Hai la teatru!”, manifestarea insemnind in cifre  61 de trupe din judetul Iasi pregatite de 86 de coordonatori, insumind 697 de elevi-artisti. Beneficiile teatrului scolar sint cunoscute de multa vreme, efectele sale pozitive manifestindu-se atit la nivel individual, cit si de grup, contribuind la dezvoltarea personala si la maturizarea copiilor si tinerilor. Teatrul scolar le imbogateste cultura generala, le ofera o privire din interior asupra artei scenice, pe care o vor intelege si valoriza altfel din postura de elevi-artisti. Teatrul scolar ii invata sa socializeze, sa exerseze prin joc parte din rolurile sociale de mai tirziu.  Ii invata tehnici de vorbit in public, de control emotional, ii responsabilizeaza si integreaza intr-un grup care este trupa de teatru.

La editia din acest an, 34 de trupe provin din orasul Iasi, celelalte functionind la Tg Frumos, Rediu-Ruginioasa, Pascani, Tibanesti, Horlesti, Romanesti, Hodora, Victoria, Mogosesti, Popricani, Raducaneni, Rusi-Belcesti, Miroslava, Hirlau. Pentru prima oara, vor veni la Festival micii artisti din Romanesti, trupele  „Ioanid” si „Razesii” de la Scoala care poarta numele poetului Ioanid Romanescu. Pentru a noua oara va evolua in concurs trupa „Antract” de la Scoala gimnaziala Popricani, coordonata de prof Vasiliu Gabriela. Tot participanti de cursa lunga sint si trupele de la Colegiul National „Mihai Eminescu”, „Mooz” si „Les Apos”, coordonate de prof. Mira Cucinschi, care utilizeaza teatrul scolar ca mijloc de exersare a limbii franceze si care au un palmeres international extraordinar.

Deschiderea oficiala a Festivalului de teatru scolar  „Hai la teatru!” este programata pentru miercuri, ora 13,30, cind vor evolua trupele „Farouches” si „Garabetii” de la Colegiul National „Garabet Ibraileanu” Iasi. Festivitatea de premiere este programata vineri, 27 martie, Ziua Mondiala a Teatrului, ora 12, sala mica. Partenerii evenimentului nostru sint Rotary Club Iasi 2000, TVR Iasi, Evenimentul, Ziarul de Iasi, Editurile Adenium si Polirom.

Credem ca te intereseaza:

1. Bal Mascat Francofon – ASFI Iasi 2015;

2. Neworld Party Iasi @Palas Mall