Aplicatia-Iasi-Virtual-Reality-Iasi-2021 iasi virtual reality Iasul, primul oras din tara in care se poate calatori virtual tridimensional Aplicatia Iasi Virtual Reality Iasi 2021Va invitam la prima calatorie virtuala 3D printr-un oras din Romania! Iasul este al cincilea oras din lume care a dezvoltat o aplicatie ce ofera posibilitatea unei calatorii virtuale 3D, dupa Tokio, Paris, Londra si New York.

Aplicatia “Iasi Virtual Reality” a fost produsa in parteneriat public-privat, de un consortiu format din Fundatia Iasi – Capitala Culturala Europeana (FICCE) si companiile iesene Idei 3D (productie ochelari Google Cardboard) si Sprocket Inc. (dezvoltare software de gaming). Acest proiect reprezinta un instrument inovativ de promovare a patrimoniului cultural si architectural al Iasului. In acelasi timp reprezinta un suport educational modern si interactiv, ce va fi folosit in scoli si licee pentru predarea unor subiecte de literatura, istorie si geografie. Vor urma prezentari inedite in colegiile din Iasi, dar si in alte orase din tara precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara . De asemenea, aplicatia va fi lansata si la Londra, Paris, Bruxelles, Amsterdam si Berlin.

Cu ajutorul aplicatiei “Iasi VR” puteti vizita virtual 3D cele mai reprezentative locuri din Iasi: Parcul Copou, Biblioteca Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” Iasi, Muzeul Unirii, Rapa Galbena, Manastirea Trei Ierarhi, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Biblioteca Centrala Universitara “Mihai Eminescu” Iasi, Palatul Roznovanu (unde isi are sediul Primaria Municipiului Iasi), Palatul Culturii si Teatrul National “Vasile Alecsandri” Iasi. De asemenea, turul va avea si un ghid audio in limba romana si engleza, care ofera informatii despre locurile pe care utilizatorul le „viziteaza” virtual.

Aplicatia poate fi instalata pe smartphone-uri cu sistemele de operare Android, iOS si Windows Phone si poate fi descarcata incepand cu data de 9 noiembrie 2015 din Google Play Store, Apple AppStore , Windows Phone Store si functioneaza impreuna cu o pereche de ochelari Cardboard Glasses.

Aplicatia are rolul de a ajuta Iasul in competitia de obtinere a prestigiosul titlu de Capitala Culturala Europeana in anul 2021. Dosarul de candidatura al Iasului are ca tema principala si ca slogan formula „Switch On” si a fost depus la Ministerul Culturii pe 10 octombrie. Eligibilitatea dosarelor de candidatura a 14 orase din Romania a fost validata, iar reuniunea de preselectie, in urma careia juriul european va intocmi o lista scurta a oraselor candidate, va avea loc in perioada 7 – 10 decembrie 2015.

Evenimentul este sustinut de Primaria Municipiului Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si Consiliul Judetean Iasi.