O poveste pe doua roti!

iasi-documentar iasi Iasi, o poveste pe doua roti! iasi documentarAstazi am baut cafeaua cu niste baieti tare interesanti cu un proiect care ne-a facut sa-i felicitam: A tale on two wheels sau O poveste pe doua roti. Ce-nseamna treaba asta o sa aflam de la ei:

 1. Cine sunteti si de unde veniti?
 • Suntem ieseni cu totii. Producatorul si prezentatorul nostru, Alex a revenit in Romania dupa cativa ani petrecuti in Regatul Unit alaturi de familie si pentru studii. El a venit cu ideea, noi cu logistica, si iata-ne aici.
 1. Cum ti-a venit ideea?
 • Cautam o modalitate sa aduc impreuna toti iesenii cu povesti frumoase. Sunt al naibii de multe lucruri speciale in Iasi, dar lumea efectiv nu stie de ele. Festival de teatru, tatuaje, concerte, fel de fel de subculturi si comunitati. Iesenii nu se cunosc intre ei si asta e pacat, daca ma intrebi pe mine.
 1. E greu?
 • Da, e greu. Nu s-a mai incercat asa ceva niciodata si cred ca ori va fi un success fantastic, ori un mare rateu. Nu exista calea de mijloc. Cel mai greu este ca ne intindem pe o perioada mare de timp, 2-3 ani, dar nu avem ce face.
 1. Sunteti singuri sau?
 • Oh, nu. Avem colaborari si parteneriate cu o gama larga de oameni, institutii, firme, si asa mai departe. Am ramas surprins, putin debusolat chiar, cat de caldurosi si receptivi au fost oamenii inca din prima.
 1. De ce debusolat?
 • A luat amploare mult mai repede decat ne asteptam, desi asta nu se vede in numarul de like-uri pe Facebook.
 1. Integrati si ciclismul si motociclismul din ce am inteles.
 • Da, sunt zone, in Copou unde sunt casele alea vechi de exemplu, care sunt superbe pentru pedalat.
 1. Cati sunteti in echipa?
 • Sincer e imposibil de spus. Lucram cu foarte multi oameni, cu unii pe termen scurt, cu altii pe termen lung. Avem cameramani, montaj, scenografi, arhitecti, peisagisti, make-up, bodyguarzi, soferi, si asa mai departe. E nebunie curata.

Cam asta e si cu documentarul pe care vor sa-l faca baietii astia, noi le uram success si abia asteptam sa vedem materialele. Va sfatuim si pe voi sa fiti la curent ca urmeaza chestii tare bune. Ii puteti urmari pe pagina lor de facebook iar daca gasiti ceva interesant ce credeti ca le-ar placea nu ezitati sa-i contactati.

 1. Si de unde va finantati?
 • Tocmai, ca luam frumosul Iasiului gratis si tot asa il vom da inapoi. Dupa un trailer si un episode pilot, vom trata cu cateva companii arhi-cunoscute, sa vedem ce iese. Investitia in sine e minima, mai mult logistica ne omoara. La un moment dat vor trebui 3 masini SUV, cameramanii vor sta in portbagajele deschise pentru a prinde cadre. Chestii de genul acesta.
 1. Ce mesaj ai pentru ieseni?
 • Nu sunt eu in masura pentru asa ceva.