Iasi devine capitala studentilor @USR

usr-iasi-devine-capita-studentilor-2015 usr Iasi devine capitala studentilor @USR usr iasi devine capita studentilor 2015

Uniunea Studentilor din Romania (USR) organizeaza in perioada 26 februarie – 1 martie 2015, cea de a XXXVI-a Adunare Generala la Iasi, in parteneriat cu Casa de Cultura a Studentilor din Iasi si organizatiile studentesti membre USR din zona Est.

Ceremonia de deschidere a lucrarilor are loc vineri, 27 februarie, ora 12:30, la Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“. Evenimentul de la Iasi va reuni peste 200 de lideri ai studentilor si este unul de mare insemnatate, in cadrul sesiunilor de lucru se organizeaza si alegerile pentru liderii de la nivel national.

Alaturi de studenti, sunt invitati la deschiderea evenimentului reprezentanti ai Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Ministerului Tineretului si Sportului, dar si reprezentanti ai autoritatilor locale.

Temele de discutie abordate in cadrul sesiunilor de lucru sunt diverse, de la calitatea invatamantului superior si ARACIS, la promovarea voluntariatului si antreprenoriatului in randul studentilor, la subiecte legate de reprezentarea studentilor, acordarea procentului de 25% in alegerea rectorului, infiintarea Consiliului Consultativ pe Probleme de Educatie, cresterea subventiei camine-cantine si a cuantumului burselor.

USR este o organizatie umbrela la nivel national, pentru 100 de asociatii studentesti si de tineret din 18 centre universitare.  Scopul statutar al federatiei este acela de a reprezenta, promova si apara drepturile studentilor, in raport cu actorii relevanti la nivel national, in special cu Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Parlamentul, Guvernul, Presedintia Romaniei, precum si Municipalitati si Universitati, fiind membra si in Consiliul Economic si Social din Romania.

Emitent: Presedinte Uniunea Studentilor din Romania