Iasi – Campania „Adevarata Basarabie” in a VI-a editie

Campania-Adevarata-Basarabie-Atrag-Iasi-2015-Stud-Pass adevarata basarabie Iasi - Campania „Adevarata Basarabie” in a VI-a editie Campania Adevarata Basarabie Atrag Iasi 2015 Stud Pass

In perioada 5 -23 mai va avea loc cea de-a VI-a editie a Campaniei „Adevarata Basarabie” , organizata de Asociatia Tinerilor Romani din Afara Granitilor (ATRAG)

Scopul desfasurarii acestei Campanii este promovarea valorilor culturale si artistice comune celor doua maluri ale Prutului si stimularea participarii active a tinerilor romani in cadrul activitatilor socio-culturale din Iasi. Proiectul „Adevarata Basarabie” vizeaza schimbul de experienta socio-culturala dintre mediul iesean si cel din Republica Moldova. In contextul apartenentei istorice comune, proiectul nostru urmareste promovarea culturii, limbii romane si intarirea reltiilor dintre cele doua maluri ale Prutului.

Evenimente Bucuresti | Comunitatea Stud Passle din cadrul Campaniei sunt diversificate an de an, astfel proiectul pastreaza originalitatea si atractivitatea pentru publicul iesean. Anul acesta, Campania include sapte proiecte.

5 mai, ora 15.00Gala de deschidere a Campaniei va avea loc la Hotel „Moldova” si este prima imagine oferita publicului despre evenimentele din cadrul acestui proiect. Se va desfasura partea festiva cu mentionarea detaliilor despre evenimentele din cadrul campaniei, a sponsorilor si partenerilor acestor evenimente. Expozitia fotografica „Din Basarabia, cu dor” este un eveniment care va avea loc in cadrul Galei de deschidere campaniei „Adevarata Basarabie”.

6 mai, ora 12.00Podul de flori.  Evenimentul are scopul de a perpetua visul tuturor romanilor – libertatea nationala romaneasca, precum si de a reaminti ideea existentei unei singure natiuni romanesti pe ambele maluri de Prut. Membrii ATRAG vor comemora evenimentul dat prin propria prezenta la fata locului unde s-a desfasurat primul “Pod de Flori”, langa podul de cale ferata din Ungheni.

8-10 mai – Excursia „Cunoaste Basarabia” va oferi posibilitatea celor 45 participanti ieseni sa calatoreasca trei zile in Republica Moldova impreuna cu echipa de organizare. Acestia vor avea posibilitatea sa viziteze localitatile Chisinau, Soroca, Orheiul Vechi, Lapusna, Cricova, rezervatia naturala „Suta de movile”, manastirea Tapova si alte atractatii turistice din Republica Modova.

17 mai, ora 14.00 –  Conferinta „Cultura romaneasca imperativ pentru tinerii romani” se va desfasura in Corpul R al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. La Conferinta vor fi invitati speakeri si profesori de la universitati, care vor instrui si informa publicul iesean cu privire la importanta culturii in zilele noastre ce sunt dominate de noile trenduri in comunicatie, iar traditiile si obiceiurile sunt deja neglijate.

17  mai, ora 21.00Proiectie de film „Danila Prepeleac” de Tudor Tataru. Proiectia va avea loc in parcul Palas Mall Iasi. Evenimentul va promova regia si actorii de peste Prut in mediul iesean. Astfel grupul tinta sunt toti locuitorii Iasului indiferent de sex si varsta, statut social sau apartinenta nationala. Proiectia este gratuita.

22 mai, ora 18.00- Teatrul Satiricus din Republica Moldova la Iasi cu spectacolul „Cu bunelul, ce facem?” de Constantin Cheianu. Scopul acestui proiect este de a aduce teatrul basarabean in fata marelui public iesean  pentru stimularea circulatiei artei teatrale si extinderea ariei de promovare a acesteia in medii cat mai diverse.

23 mai – Gala de inchidere se va organiza cu scopul anuntarii rezultatelor evenimentului, multumirii partenerilor, sponsorilor si a echipei de organizare. La banchet vor fi invitati reprezentantii autoritatilor locale, sponsorii si partenerii, precum si oamenii de afaceri din mediul iesean.

Citeste despre:

1. Festivalul de arta si zbor – HANGARIADA;

2. Festivalul Serile Filmului Romanesc Iasi 2015.