FEstudIS 2015 – Singura sesiune asteptata

Festudis-2015-Iasi-Stud-Pass festudis FEstudIS 2015 - Singura sesiune asteptata Festudis 2015 Iasi Stud Pass

In perioada 5- 17 mai va avea loc a XV-a editie a festivalului studentesc FestudIS organizat de Casa de Cultura a Studentilor Iasi, in parteneriat cu organizatiile studentesti. Acest festival, inca din 2001, a fost un prilej de a sarbatori studentia si de a uni asociatiile studentesti. FestudIS uneste studentii atat la distractii, cat si la competitii. Acest eveniment se adreseaza studentilor din Iasi lansandu-le provocarea sa participe la activitatile organizate de ONG-urile si ligile studentesti. Si in acest an FestudIS aduce pe arena studenteasca ieseana o gama larga de activitati:

In acest an festivalul va incepe cu Concertul Tribut Michael Jackson care va avea loc pe data de 5 mai, ora 19:00, la Casa de Cultura a Studentilor.

Urmatorul eveniment, unul traditional pentru FEstudIS, este Parada Organizatiilor Studentesti, ce va avea loc pe data de 6 mai, incepand cu ora 18:00, care se va incheia in fata Casei de Cultura a Studentilor, cu un concert marca Sustine Artistii Ieseni, de la ora 20:00.

Tot pe 6 mai, la Casa de Cultura a Studentilor, va avea loc Targul de job-uri “Zilele Carierei” in intervalul orar 10:00- 14:00.

Urmatorul eveniment din programul FestudIS il reprezinta Serile Filmului Romanesc, eveniment ce va avea loc in perioada 6 – 10 mai. Detalii gasiti pe www.serilefilmului.ro.

Pe 6 mai, de asemenea, la Casa de Cultura a Studentilor, se va incepe o serie de spectacole de teatru ce se vor desfasura pana pe data de 12 mai, spectacole ce vor avea loc in sala Ludic, in fiecare seara incepand cu orele 20:00.

In perioada 7 – 13 mai, ONG-urile studentesti isi vor arata abilitatile sportive in cadrul concursului Universitariada. Aici vor avea loc competitii de fotbal, handbal, tenis de masa, volei, street-ball, table, sah si badminton.

Asociatiile studentesti deruleaza si proiecte caritabile, aducand schimbari pozitive in societate. La data de 10 mai va avea loc un maraton pentru strangere de fonduri la Stadionul “Emil Alexandrescu”, incepand cu ora 11:00. Pentru mai multe informatii despre acest proiect: www.crospentruscoli.ro.

Urmatorul eveniment, Dragoste in cele patru anotimpuri, va avea loc pe data de 11 mai, la Casa de Cultura a Studentilor, incepand cu ora 19:00.

La data de 12 mai va avea loc concursul de Miss si Mister. Si in acest an, creativitatea si originalitatea concurentilor vor fi puse la incercare.

Urmatoarea activitate, pe data de 13 mai, este Gala Laureatilor “Gaudeamus”, in cadrul acestui eveniment publicul va urmari cele mai interesante numere din cadrul festivalului-concurs Gaudeamus.

De asemenea, pe data de 14 mai, la Casa de Cultura a Studentilor, incepand cu ora 19:00, va avea loc o seara de dans si muzica.

Perioada 15- 17 mai este dedicata Manifestarilor Educationale. ONG-urile din Iasi vor prezenta propriile proiecte si Evenimente Bucuresti | Comunitatea Stud Pass. In Parcul Tineretului vor avea loc in fiecare seara spectacole ca: Workshop de dans, Studentii au Talent, Sustine Artistii Ieseni.

Pentru a fi la curent cu noutatile urmariti Pagina de Facebook Festudis Iasi: https://www.facebook.com/Festudis?fref=ts

Pentru mai multe detalii, accesati www.festudis.ro.

Citeste despre:

1. Eveniment caritabil „Dincolo de Sunet” – Concert Liviu Teodorescu;

2. Noaptea Muzeelor Iasi 2015.