Festivalul Florilor de Tei

Festivalul florilor de tei Festivalul florilor de tei Festivalul florilor de tei FestivalTeiBanner

Ai nevoie de putina destinere si relaxare? Studpass va recomanda o plimbare la Festivavlul florilor de tei, organizat în perioada 15 – 23 iunie pentru a vă bucura de mireasma teilor, simbol al acestui oras, intr-un festival al poeziei si in centrul unei ample manifestări culturale.

Festivalul Florilor de Tei – Manifest cultural în aer liber!

Festivalul florilor de tei are ca scop promovarea teiului ca simbol al orașului Iasi, pentru crearea unui brand local. Acest eveniment va cuprinde in esenta manifestari artistice foarte variate, dintre care, cele mai originale si mai spectaculoase vor fi realizarea unor instalatii florale de mari dimensiuni, alcatuite in proportie foarte mare chiar din flori de tei, care sa aducă în atenţie creaţia eminesciană, personalitatea Poetului Naţional atat de legat de orasul Iasi si de teii pe care ii iubea atat de mult.

Pe langa acestea, la festivalul florilor de tei vor avea loc concursuri literare si de traduceri, spectacole de teatru, muzica si dans in aer liber, pentru a valorifica legatura puternica dintre orasul Iasi si opera si personalitatea poetului Mihai Eminescu.

De asemenea, liceenii sunt asteptati la un concurs de traduceri de poezii din opera lui Mihai Eminescu, in limba engleza, franceza, germana, italiana si spaniola.

Organizatori evenimetului sunt: Primaria Municipiului Iasi, impreuna cu Uniunea Artistilor Plastici, Universitatea de Arte ”George Enescu”, Uniunea Scriitorilor din România, Gradina Botanica Iasi, Centrul Cultural Festivalul florilor de tei Festivalul florilor de tei festivalTei3International.

Principalii sustinatori ai evenimentului: Palas Iași, Actadoc, Eurolenguas, ARCADIA, innamora, Atelierul floral Amaryllis

Pentru mai multe detalii despre programul evenimentului si concursurile desfasurate, vizitati pagina oficiala a evenimentului: festivalulflorilordetei.ro

Sau accesati pagina de Facebook