cafepedia-jazz-banner cafepedia iasi Emil Bizga New Orleans Jazz Band [Live] - Cafepedia Iasi cafepedia jazz banner

Cafepedia Iasi ofera publicului iesean un eveniment inedit, consacrat muzicii de jazz, avandu-l invitat special pe Emil Bizga, renumitul trompetist american, de origine romana si unul dintre cei mai apreciati artisti din lumea jazz-ului international care, impreuna cu invitatii sai muzicienii Daniela Tocari – voce, Razvan Boroda – pian, Constantin Bizga – contrabas, Theodor Popescu – percutie, vor face loc stilului “New Orleans”, al carui spirit nemuritor este prezent si astazi pe scena contemporana a muzicii de jazz, unul din exponentii acestuia fiind Louis Armstong, steaua de prima marime a jazz-ului mondial.

De-a lungul carierei sale, Emil Bizga a urcat pe aceeasi scena cu nume mari ale jazz-ului international precum Ray Charles, Jimmy Cobb, Paquito D’Rivera, Rick Dellarata, Michael T.A. Thompson, Chris Sullivan, a sustinut concerte solo, sau alaturi de Orchestra Niedersachen Jazz, Bucharest Radio Big Band, Opera din Hanovra avand, de asemenea, numeroase aparitii in cadrul festivalurilor importante din tara si strainatate, precum Festivalul de Jazz de la Montreux (Elvetia), ZeitTon Festival (Viena, Austria), Festivalul Miles Davis (Cracovia, Polonia), Festivalul de Jazz Patras (Grecia), Festivalul de Jazz Richard Oschanitzky (Iasi, Romania). 

Bogata sa experienta muzicala si capacitatea de a se dedica muzicii a trezit admiratia celebrului Tony Bennett, jazzman-ul care a castigat cincisprezece premii Grammy, doua premii Emmy si a vandut peste 50 de milioane de inregistrari in intreaga lume, acesta devenind un apropiat al artistului roman, punandu-si propriul studio de inregistrari la dispozitia acestuia.

Amprenta muzicala unica a lui Emil Bizga, caracterizata printr-o mixtura de sunete contrastante, inedite pentru jazz-ul modern, care combina elemente de folclor, muzica clasica si jazz contemporan, i-a adus recunoasterea la nivel international Jack Kleinsinger notand in Highlights in Jazz, NY: “Emil Bizga este unul dintre cei mai originali si dinamici trompetisti care au aparut pe scena jazz-ului in ultimele decenii. Imbinarea dintre muzica populara romaneasca cu jazz-ul este irezistibila. Cred ca Emil este pe cale sa se transforme intr-un star al muzicii jazz care, in mod categoric, va influenta generatiile viitoare de trompetisti. ”

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Bilete: 15 Lei
Rezervari: 0735 93 05 91