Crowd Control in concert live, alaturi de Rodion G.A.

Trupa Crowd Control lanseaza albumul de debut – mixtape-ul Loud Blood Youth, printr-un concert si o expozitie de colaje in Club Control, marti, 9 iunie 2015, de la ora 20:30. Evenimentul reprezinta intalnirea a doua lumi, trecutul muzicii electronice romanesti cu noul val de indie-electro. Punctul culminant al serii va fi concertul Rodion G.A., acompaniat muzical de Crowd Control.

Cum sa faci din muzica un apel la libertatea sociala

Conceptul Loud Blood Youth este completat de o expozitie de colaje inspirate de materialul audio si traduse in vizualuri de catre Cristiana Bucureci: „Loud Blood Youth este un album extrem de nuantat si texturat. Miza este, evident, sociala si titlul striga: Tineri cu sange rasunator, iar versurile tachineaza individul modern si societatea capitalismului salbatic. Totusi, este un album foarte liber si lipsit de prejudecati. As zice chiar „fara tinta”, in sensul cel mai bun. E genul de libertate molipsitoare, care te cheama la creatie. Asa am inceput sa fac colajele pentru acest material discografic. A fost suficient sa ascult primele inregistrari necizelate ca sa ma proiectez in spatiu. LBY este debutul meu in arta colajului, este acel „sut in fund” pe care il cauta orice om cu zvac artistic. E o placere sa pun in imagini textele lui Intimidatah, orchestrate de Razvanescu si ritmate de Coshmelin. O provocare, totodata, a fost sa ma asociez cu un material artistic  produs de Fierbinteanu, in colaborare cu alti muzicieni importanti, precum Rodion GA, The Dream Diggers, Samanul Mut etc.

crowd-Control-iasi-2015-stud-pass crowd control Crowd Control in concert live, alaturi de Rodion G.A. crowd Control iasi 2015 stud pass

Artist fee: 20 de lei.

Biletele se gasesc pe www.eventbook.ro si la Club Control.

Crowd Control au lansat pana acum trei EP-uri, Game Over, Select Start si Loading Please, lansat la labelul Dubkraft/ False Flag Operation – primul album romanesc no.1 in iTunes Alternative Releases.

Rodion G.A. nu mai are nevoie de introducere, el este activ din anii saptezeci. Are trei albume lansate la casele de discuri Strut Records si Barely Breaking Even din Marea Britanie si a sustinut zeci de concerte si cateva turnee internationale din 2013 si pana in prezent. Ultimul sau album, Behind The Curtain, a fost promovat printr-un turneu de success in Franta, Germania, Spania, Belgia, Italia si Anglia. Rodion Ladislau Rosca declara ca pregateste inca cinci albume cu materiale si compozitii noi.

Tinerii cu sange rasunator, care-si doresc o comunitate reala a muzicienilor din zona electro-fusion

Noul material, care se va lansa pe 9 iunie, contine compozitii realizate in colaborare cu mai multi producatori si muzicieni romani de muzica electronica sau fusion. Cristian Fierbinteanu este producatorul executiv al acestui album, iar pe mixtape-ul Loud Blood Youth se aud productii si remixuri semnate de Secuem, Platonic Scale, MAD, Elektromekanik, Happy Gutenberg, Spike 1.0, MAD, Inward String, The Dream Diggers, Dimnet, Droict, IOZE si Alien Pimp.

„Pentru mine, mixtape-ul asta reprezinta o provocare. Intimidatah a venit cu idea ca pe acest material sa colaboram cu diferiti artisti/producatori. Percutia de pe album este diferita fata de ce o sa se auda live. Am toata increderea ca acest material va fi primit cu bine atat in variant lui originala cat si live. A doua provocare pentru mine va fi atunci cand vom canta alaturi de Rodion GA. P.S.: Ne vedem pe 9 Iunie! :)” (Coshmelin, tobe&percutie Crowd Control)

„Cred ca cel mai mult visez, de vreo doi ani incoace, la o comunitate reala intre oamenii care fac muzica electro-fusion in Romania si nu numai. De aici a pornit, de fapt, ideea Loud Blood Youth. Suntem mai multe generatii de muzica independenta in Babylonul capitalei si avem in comun pasiunea. Avem sangele zgomotos de rasunator pe dub, post-new-wave si dance. De aici si mixtape-ul, pe care fiecare piesa este produsa de altcineva, plus un omagiu adus pionierilor precum Rodion GA, Adrian Enescu si Mircea Florian. Ambitii de genul acesta nu se pot realiza de unul singur, asa ca in afara de armata de producatori-muzicieni exista si un Fierbinteanu care este exec, Cristiana, care ilustreaza povestea asta, Razvanescu, care o compune, Coshmelin o face sa fie pe tempo. Pe 9 iunie, alaturi de experimentalul-experimentat Rodion GA, vom face ca zgomotul sa scorojeasca macar un pic acoperisul din Club Control!” (Intimidatah, voce Crowd Control)

Afis-Rodion-Crowd-Control-Stud-Pass crowd control Crowd Control in concert live, alaturi de Rodion G.A. Afis Rodion Crowd Control Stud PassDin Crowd Control mai fac parte:

Razvanescu (sintetizatoare si pian)

Narcis Axinte (bass electric)

Loud Blood Youth tracklist

01 Loud Blood Youth prod. Secuem

02 Survival prod. The Dream Diggers

03 Paradox (Rework) prod. Fierbinteanu

04 Failure 2 (Select Start) prod. Platonic Scale

05 Dub Of A Golden Voice prod. Fierbinteanu

06 Return To Circle (Rework) prod. The Ghost Of 3.13

07 The Highway (Rework)

08 Lost In Translation prod. Ilarian

09 Devil prod. Elektromekanik

10 Promises prod. Happy Guttenberg

11 Blood Bath prod. MAD

12 Nostromo Bass prod. Spike 1.0

13 Fine By Me prod. Dimnet

14 Disney Puritains (IOZE Remix)

15 Brixton Riot (Droict Remix)

16 Disney Puritains (Fierbinteanu Refix)

17 Demons (Secuem Remix)

18 Disney Puritains (Alien Pimp Re-Dub)

Despre Crowd Control

CROWD CONTROL este un proiect sonic bucurestean, via Rm. Valcea, de electro-fusion care va invita, cu fiecare performance, intr-o calatorie deosebita, la granita subtire dintre manifest social, indietronica, 8-bit music si dub.

Membrii trupei sunt: Intimidatah – (vocals, spoken-word), Razvanescu – (sintetizatoare, pian) si Coshmelin – (tobe si percutie). Live, li se alatura basistul Narcis Axinte aka Jackie Vegas.

Trio-ul are la active doua EP-uri lansate independent, GAME OVER si SELECT START si un al treilea, LOADING PLEASE, la casa de discuri Dubkraft/ False Flag Operation. La palmaresul releas-urilor se adauga un album de remixuri GAME OVER REMIXED (pe care stralucesc DJ Undoo, Elektromekanik, Indie Jules) si un album live GAME START PLEASE.

Pana acum, CROWD CONTROL au concertat alaturi de diferite trupe eclectice ale scenei locale: Electric Brother, SamanulMut, Travka, SHESDEAD, Baba Dochia, Fine It’s Pink, Iordache, Harlequin_Jack, Violent Monkey, Poetrip, Brother Tzuc, Indie Jules, Moebius, Eddie Neuman, Inward String, Calin si Orchestra Extraterestra.

Single-urile CROWD CONTROL sunt prezente in playlist-urile radiourilor internationale KaneFM din Londra, Curved Radio din Sydney, Palco Principal din Brazilia si Koelncampus, care emite in Germania si Austria. La nivel national ii puteti auzi pe: eclecticfm, Activ EFEM, Radio Guerrilla, nicecreamfm, Radio Trib, Baraka, Radio Cooperativa Urbana si  Delahaze.fm.