Conferinta Creatorul si publicul sau @Ateneul Tatarasi Iasi

Ateneul Tatarasi invita publicul marti, 28 octombrie 2014, de la ora 17.00 la prelegerea lunii octombrie. Conferinta poarta titlul „Creatorul si publicul sau” si va fi sustinuta de regizorul de teatru si film, scenaristul, profesor universitar dr. Alexa Visarion in sala Galeriile de Arta de la Ateneul Tatarasi. Moderatorul prelegerii este directorul Ateneului, dr. Liviu Bratescu. Intrarea este libera. 

afis-prelegere-28-oct-ateneul-tatarasi ateneul tatarasi Conferinta Creatorul si publicul sau @Ateneul Tatarasi Iasi afis prelegere 28 oct ateneul tatarasi

Un dialog eficient si profund poate sa intretina o stare de interactiune umana, benefica pentru dezvoltarea identitatii fiecaruia dintre noi.

Creatorul si publicul sau marturiseste audientei raportul de dezvoltare conceptuala intre cei doi parteneri ai creatiei, autorul (scriitor, arhitect, regizor, scenograf, compozitor etc.) si publicul al carui talent se manifesta prin atentie  si  patrundere. Publicul vede si imagineaza universurile provocate de lumea creatorului care depune marturie…

In prestigioasa dumneavoastra institutie voi incerca sa definesc traseele de fertilitate creatoare, in teoria si practica artelor spectacolului. Ma adresez tuturor celor interesati de viziunea spectaculara, de ceea ce exista, se vede si e ascuns intr-o reprezentatie artistica. Participantii pot reprezenta toate generatiile, tineri, maturi si in varsta, care au inocenta in a deslusi misterele si tainuitele expresii artistice.

Vin la Iasi nu sa vorbesc, ci sa depun marturie dupa 45 de ani de profesie in tara si strainatate, despre ceea ce nu stim atunci cand stim.