„Caini”, thriller-ul romanesc premiat la Cannes, ajunge la Iasi

Premiera de gala in prezenta actorilor

afis_caini_iasi-mod filmul caini „Caini”, thriller-ul romanesc premiat la Cannes, ajunge la Iasi AFIS CAINI IASI modThriller-ul romanesc al anului, Caini, regizat de Bogdan Mirica, va avea doua proiectii de gala in avanpremiera, la Casa de Cultura a Studentilor din Iasi miercuri, 21 septembrie, de la 18.00 si 20.30. Actorii Gheorghe Visu, Raluca Aprodu, Costel Cascaval si Andrei Ciopec se vor intalni cu publicul si vor povesti despre experienta de la filmari si din marile festivaluri. Biletele pot fi cumparate incepand de luni, 19 septembrie, de la Libraria Carturesti din Palas Mall Iasi si de la sediul Stud Pass din Iulius Mall (etaj 2, tel. 0746.706.411), intre orele 10.00 si 22.00.

Filmul a fost un succes de casa la TIFF – biletele s-au epuizat cu mult inaintea proiectiei, motiv pentru care au fost programate doua spectacole suplimentare, si acestea sold out. Din 23 septembrie, Caini poate fi vazut pe ecranele din Romania, distribuit de Transilvania Film. Trailer oficial: http://bit.ly/2blVyZS

Caini marcheaza debutul in lungmetraj al lui Bogdan Mirica, scenaristul si co-regizorul serialului HBO Umbre. Filmul a fost premiat la Festivalul de la Cannes, a castigat Trofeul Transilvania la TIFF 2016 si doua premii la Festivalul de la Sarajevo: Heart of Sarajevo pentru Cel mai bun actor – Gheorghe Visu, si Mentiunea Speciala a Juriului. In aceasta toamna, filmul va fi proiectat in festivaluri din Finlanda, Norvegia, Canada, Polonia, Israel, Spania, Portugalia, Germania, Suedia, Statele Unite si Italia.

„Scenariul a pornit de la o lume pe care o cunosc foarte bine – lumea in care am copilarit, la bunica la tara. De fapt, nu atat lumea aia m-a interesat, cat emotiile mele fata de ea, emotii pe care le mai am in mine si acum. Ce mi-a ramas in cap a fost caracterul arbitrar, imprevizibil al violentei de acolo – am vazut oameni care sareau sa se omoare, fara o miza clara – si asta mi se pare infricosator. Cum poti sa te aperi de ceva ce nu poti anticipa – nici macar teoretic?”, spune Bogdan Mirica.

Actiunea este plasata in apropierea granitei cu Ucraina. Roman, un tanar de la oras, ajunge intr-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gand sa vanda pamantul mostenit de la bunicul sau care a murit cu cateva luni in urma. In timp ce face demersurile pentru vanzarea mosiei, Roman devine, treptat, martorul unor Evenimente Bucuresti | Comunitatea Stud Pass bizare. O senzatie generala de amenintare pluteste in aer.

In distributie, alaturi de Dragos Bucur, Vlad Ivanov si Gheorghe Visu, apar Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cascaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Andrei Ciopec.

Bogdan Mirica, recunoscut pentru serialul Umbre (HBO), semneaza regia si scenariul. Directorul de imagine este Andrei Butica, montajul a fost realizat de Roxana Szel, de sunet s-au ocupat Sam Cohen, Sebastian Zsemlye si Hervé Buirette, scenografia ii apartine Augustinei Stanciu, iar costumele – Elenei Stoyanova. Muzica a fost compusa de Codrin Lazar si Sorin Romanescu.

Caini este produs de 42 Km Film (Marcela Ursu) si EZ Films (Elie Meirovitz), si co-produs de Argo Film (Stephan Komandarev). Co-productia Franta-Romania-Bulgaria-Qatar a fost realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Centre national du cinéma et de l’image animée din Franta, CNC Bulgaria, Canal +, Eurimages si Fundatia GAN, Doha Film Institute, cu participarea HBO Romania.

Filmul va fi distribuit in Romania, din 23 septembrie, de Transilvania Film.

Detalii, pe: www.caini-filmul.ro

Pagina de Facebook a filmului.

Parteneri media: Kiss FM, Kiss TV, TVR, Zile si nopti, CineMAP, Gazeta Sporturilor, Cinemagia, Catavencii, Vice, Beau Monde, Decat o revista, Ziarul Metropolis, Revista FILM, Urban.ro, Iqool.ro, Cinefan.ro, Aarc.ro

Partener oficial local: Asociatia Studentilor Jurnalisti Iasi

Parteneri: Carturesti, Stud Pass

Parteneri media: TeleM, TVR Iasi, Agerpres, Ziarul de Iasi, Evenimentul Regional, Viva FM, Zile si Nopti, Timpul, Radio Iasi, Iasi FUN, Iasul Cultural, Somer, Alt Iasi, Inoras.ro