ASFI revolutioneaza campusul “La Balena” – Zilele Studentului Francofon

afis-zilele-studentului-francofon-iasi-mai-2015-stud-pass zilele studentului francofon ASFI revolutioneaza campusul “La Balena” - Zilele Studentului Francofon afis zilele studentului francofon iasi mai 2015 stud passAsociatia Studentilor Francofoni din Iasi (ASFI) organizeaza, in perioada 20-24 mai, cea de-a VI-a editie a Festivalului Zilele Studentului Francofon. Prin acest proiect, campusul Titu Maiorescu (La Balena) devine un univers cultural palpabil, insufletit de spirit francofon si tinerete.

Timp de 5 zile, activitati inspirate din numeroase domenii ale artei si divertismentului vor oferi o alternativa concreta valului de false valori ale culturii de masa americane. Campusul va fi transformat intr-un satuc cu tematica nautica, cu spatii de amenajare realizate din lemn, funii, panze, plase de navod si materiale reciclabile, devenind astfel un model de design urban sustenabil demn de urmat.

Conform programului de mai jos, festivalul va fi oficial deschis de un Concert sustinut de Adi Bezna, Moldavia Folk, Inside, Noua Ani Lumina si Farawell Victoria. Pelanga activitatile sportive si atelierele de creatie, atente selectii de pelicule si piese de teatru francofone vor delecta participantii la Film in aer liber si Teatru pe butoaie, alaturi de momente de dans si o inedita expozitie foto, completata de viniluri cu muzica franceza.

Pentru mai multe detalii, accesati www.zsf.ro sau www.asfi.ro

Declaratia Irinei Brinza, coordonatorul proiectului:

“Incepand de miercuri, 20 mai, panaduminica, 24 mai, parcul ”La Balena” este invadat de cultura. Teatru, filme, muzica, dans, fotografiesimultealtelevaasteaptaincampusulstudentesc“Titu Maiorescu”. Ca in fiecare an, voluntarii ASFI investesc timp si efort in lucruri ce vor ramane multor generatii de studenti. Reamenajarea acestui campus va fi una inedita, plase de pescuit, catarge, leagane sub forma unor colace de salvare si spatii de relaxare vor contura un real satuc marinaresc care, speram noi, sa reprezinte un adevarat indemn la cultura si cunoastere.”

PROGRAMUL FESTIVALULUI:

MIERCURI, 20 mai

12 – 14: Jocuri si activitati sportive (in campus)

16 – 18: Teatrupebutoaie

19 – 22: Concert

JOI, 21 mai

10 – 14: Ateliere de creatie

12 – 15: Jocurisiactivitati sportive

16 – 18: Teatrupebutoaie

19 – 21: Soiree francophone

21.30: Film inaer liber (Belle et Sebastien)

VINERI, 22 mai

10 – 14: Ateliere de creatie

12 – 15: Jocurisiactivitati sportive (fotbal)

21.30: Film inaer liber (Le scaphandre et le papillon)

SAMBATA, 23 mai

10 – 14: Vanatoare de comori (inscrieripe site)

10 – 14: Ateliere de creatie

14.30 – 16.30: Jocurisiactivitati sportive (rugby – inscrieripe site)

16.30 – 18.30: Teatrupebutoaie

19 – 21: Dans

21.30: Film in aer liber (La famille Belier)

DUMINICA, 24 mai

12 – 14: Jocurisiactivitati sportive

14 – 16: Dans (B-Boying)

20.00: Gala ZSF