poster-iasi afacerea est AFACEREA EST: Înainte de premiera din București, filmul va fi văzut la Iași, unde va începe turneul prin regiunea Moldovei poster iasi e1476434846758Afacerea Est, comedia lui Igor Cobileanski, va intra în cinematografele din toată țara din 28 octombrie. Însa până atunci, filmul va fi disponibil publicului său din regiunea Moldovei printr-o serie de proiecții în avanpremieră, cu începere la Iași în 17 octombrie. Biletele pentru avanpremiera de la Iași se găsesc la Cărturești Iași (Palas) și la sediul Stud Pass (Iulius Mall, et.2), la prețul de 15 lei. 

Așadar, premiera regională a filmului va avea loc la Iași, în prezența realizatorilor și a actorilor. În 17 octombrie, la Casa Studenților din oraș, la 19.30, se vor prezenta în fața fanilor, atât regizorul Igor Cobileanski, cât și actorii ieșeni care joacă în film: Ion Sapdaru, Constantin Pușcașu, Daniel Busuioc, Anne Marie Chertic, Cătălin Cucu, Doru Aftanasiu, Adrian Marele, Radu Ghilaș, George Sobolevschi, Ada Lupu și “gruzinul” Valeriu Andriuță, invitat special de la București.

Imediat după lansarea Afacerea Est  de la Iași, o parte dintre actori principali, împreuna cu actorii de la teatrele locale și
producătoarea Iuliana Tarnovețchi, va porni să se întâlnească cu publicul filmului din marile orașe din regiunea Moldovei: în 18 octombrie la Botoșani (Cinema Unirea), în 19 octombrie la Bârlad (Cityplex Victoria), în 20 octombrie la Piatra Neamț (Cinema Dacia), în 21 octombrie la Suceava (Cinema Modern), în 22 octombrie la Vaslui (Cityplex), în 23 octombrie la Focșani (Happy Cinema), iar în 24 octombrie la Buzău (Happy Cinema).

Despre „Afacerea Est”         

Filmul spune povestea unei prietenii surprinzătoare dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ionafacerea-est-foto-din-film2 afacerea est AFACEREA EST: Înainte de premiera din București, filmul va fi văzut la Iași, unde va începe turneul prin regiunea Moldovei Afacerea Est foto din film2 Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui.

Afacerea Est îl readuce pe Cobileanski în zona umorului cald și uman, condimentat pe alocuri cu sarcasm și tragedie. Acest road movie moldovenesc, apreciat de The Hollywood Reporter ca fiind „fun and fascinating”, vorbește pe limba tuturor, a fiecăruia dintre noi.

Filmul Afacerea Est este produs de Alien Film, în co-producție cu Just a Moment (Lituania), Brio Film (Republica Moldova)  și KaNoi Film (România), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Lithuanian Film Center, HBO și TVR.

Scenariul & regia: Igor Cobileanski
DOP: Feliksas Abrukauskas
Montaj: Răzvan Ilinca și Eugen Kelemen
Sunet: Cristian Tarnovețchi
Muzica: Liviu Elekeș
Scenografie: Vali Ighigheanu
Costume: Maria Pitea
Producător: Iuliana Tarnovețchi.
 

Parteneri media Afacerea Est: TVR, Europa FM, aarc.ro, cinemagia, Zile și Nopți, cinemap, cinefan.ro, movienews.ro, Revista @FILM

Partener de organizare, Iași: Asociația Studenților Jurnaliști

Parteneri media locali, Iași: AGERPRES, VIVA FM, Ziarul de Iași, Iasi FUN, Evenimentul Regional al Moldovei, Radio România Iași, TVR Iași, TIMPUL, Tele M Iași, Iași TV Life, AltIași, Inoras.ro, Orasul meu, Semne Bune, Zile și Nopți Iași

Parteneri speciali, Iași: Cărturești Iași, Stud Pass Iași

Urmăriți Afacerea Est pe Facebook: https://www.facebook.com/AfacereaEst/| www.alienfilm.ro