Spectacolul-Stelar-Ateneul-Tatarasi-Iasi-2015 ateneul tatarasi 1400 de ieseni au vazut Universul de pe scena Ateneului Tatarasi Spectacolul Stelar Ateneul Tatarasi Iasi 2015

In perioada 28 iulie – 3 august 2015, pentru prima oara in istoria orasului Iasi, a avut loc un spectacol de Planetariu intr-o cupola de 8 m diametru. 1400 de ieseni au participat la Spectacolul Stelar organizat de Ateneul Tatarasi, in colaborare cu Asociatia Astronomica Pluto din Cluj , care a avut ca tinta sadirea in sufletul copiilor, de la varste foarte mici dragostea pentru Univers.

Spectatorii au admirat toate planetele din sistemul solar, constelatiile si galaxiile, care au fost proiectate pe cupola planetariului mobil. Spre incantarea publicului, din spectacol au facut parte si imagini 3D cu asteroizi si informatii despre constelatiile traditionale ale strabunilor talmacite pe intelesul copiilor.

„Ne bucuram ca am putut oferi iesenilor un asemenea spectacol intr-o perioada in care, din cauza vacantei, Evenimente Bucuresti | Comunitatea Stud Passle culturale sunt tot mai putine, atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Doresc sa le multumesc celor 1400 de spectatori care ne-au trecut pragul, echipei Asociatiei Astronomice Pluto si reprezentantilor mass-media care au promovat si sustinut evenimentul nostru.”, a spus Liviu Bratescu, directorul Ateneului Tatarasi.

In perioada urmatoare pregatim pentru stagiunea teatrala 2015-2016 un program inedit, cu multe evenimente cultural-artistice. De asemenea, pentru perioada vacantei de vara continua, la Ateneul Tatarasi, cursurile educative pentru copii.