10 pentru Liga Studentilor de la Geografie si Geologie Iasi

afis-zece-ani-de-lsgg-iasi-stud-pass-2015 liga studentilor de la geografie si geologie 10 pentru Liga Studentilor de la Geografie si Geologie Iasi afis zece ani de lsgg iasi stud pass 2015In perioada 11-17 Mai, Liga Studentilor de la Geografie si Geologie organizeaza diferite Evenimente Bucuresti | Comunitatea Stud Pass ce au ca scop aniversarea celor ZECE ani de la infiintarea acestei asociatii, ZECE ani plini de activitate si implicare in viata ieseana.

Data de 17 mai este una simbolica atat pentru geografi cat si pentru geologi deoarece atunci a fost semnat actul de nastere al Ligii Studentilor de la Geografie si Geologie. Aceasta asociatie reprezinta pentru fiecare student o buna oportunitate de a invata sa ia decizii, ce presupune munca in echipa si da sansa fiecarui voluntar sa fie responsabil.

De atunci a trecut un deceniu, iar in acest context am pregatit o serie de evenimente menite sa trezeasca trairi si emotii, atat pentru fostii membri, cat si pentru cei actuali. Primul eveniment care va deschide saptamana aniversara este reprezentat de „Culoarul Istoric” , o cronologie a fotografiilor ce au conservat istoria evenimentelor din ultimul deceniu.

Va avea loc in data de 11 MAI, intre orele 10:00-18:00, in „Sala Pasilor Pierduti” si la Etajul al-III-lea al Facultatii de Geografie si Geologie Iasi. „Culoarul” are menirea de a evidentia evolutia atat a asociatiei propriu-zise, cat si a tinerilor voluntari, timp in care ne vom rasfata invitatii cu o degustare de vin.

Pentru iubitorii de munte s-a creat un eveniment specific geografilor, si anume „Workshop- Instruire montana”. Are ca scop expunerea unor tehnici si metode de pregatire pentru drumetiile la care vom lua parte pe viitor. Sub indrumarea unei echipe de profesionisti dar si de doua mari personalitati ai Facultatii de Geografie si Geologie, pe data de 12 MAI, orele 18:00, in Amfiteatrul B1 al Corpului B din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, vom afla din greselile lor, dar si din experiente, cum putem parcurge un traseu montan fara probleme.

„Amintiri din viitor- Despre geografi si geologi” este urmatorul eveniment ce face o trimitere in timp pentru a descoperi placerea de a fi geograf, admiratia nemasurata pentru natura dar si obstacolele intalnite pe parcurs. Prin acesta aducem omagiul nostru marilor profesori ai Facultatii de Geografie si Geologie Iasi, marilor cercetatori care din generatie in generatie au lasat ceva pretios urmasilor lor.

Ca invitat special in ziua de 14 MAI la orele 16:00 in Sala „Ferdinand” a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, il vom avea pe geograful Academician Alexandru Ungureanu, membru corespondent al Academiei Romane din 7 februarie 1995.

Ziua de 16 MAI vine cu o CONFERINTA prin care ne propunem sa raspundem la necesitatea de imbunatatire a culturii si capacitatii de reflectare a realitatii din ziua de azi. Tema conferintei „Rolul voluntariatului in evolutia si dezvoltarea societatii civile” vrea sa instiinteze publicul spectator despre nasterea si dezvoltarea voluntariatului in societatea prezenta si viitoare, prin invitatii speciali care vor lua parte la orele 18:00, in „Sala Senat” a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi.

Ultimul si cel mai reprezentativ eveniment pentru voluntarii, profesorii si a celor ce formeaza Liga Studentilor de la Geografie si Geologie, va avea loc pe data de 17 MAI, o zi mare in care vom sarbatori un deceniu de activitate, „Zece pentru L.S.G.G”! Eleganta, ambianta si istorie. ZECE ani de povesti, cu sute de persoane care ne-au onorat cu prezenta si au ajutat la implinirea a sute de vise, cu oameni minunati si prietenii de durata.

Pentru a sarbatorii cum se cuvine, am pregatit un eveniment special la care sunt asteptati de la cei mai vechi membri fondatori, fosti dar si actuali membri ai Consiliului Director, presedinti si vicepresedinti, cadre didactice, colaboratori, sponsori, parteneri, dar si cei mai noi voluntari ai Ligii, la orele 18:00, in „Sala Gaudeamus” a Casei de Cultura a Studentilor.

Dorim sa specificam ca intrarea la evenimente este libera, cu exceptia zilei de 17 Mai, si anume Gala „Zece pentru L.S.G.G.”, unde intrarea se va face strict pe baza de invitatie. Gala se va incheia cu o petrecere in stilul nostru caracteristic GEO-GEO!