Vrei sa urmezi un internship la TUIASI?

Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) le ofera si in anul universitar 2014-2015 studentilor sai posibilitatea de a urma un internship in cadrul unuia dintre prorectoratele institutiei.

Ca stagiar la TUIASI te vei putea implica in elaborarea de materiale promotionale pentru institutie, organiza vizite ale unor delegati straini sau participa la crearea unui sistem informational de colaborare universitate – student. De asemenea, te vei putea ocupa de intretinerea site-ului universitatii sau a paginii de Facebook si vei avea ocazia sa te implici in organizarea unor festivaluri, conferinte sau targuri educationale. Si acestea sunt doar cateva dintre activitati.

Care sunt avantajele?

Ca stagiar la TUIASI vei avea ocazia sa lucrezi alaturi de persoane din conducerea institutiei la proiecte importante si sa acumulezi experienta relevanta in munca. De asemenea, iti oferim oportunitatea sa te remarci dintre colegii tai si sa fii recompensat pentru activitatea ta.

Vei primi o bursa speciala de 350 de lei/ luna, care poate fi cumulata cu bursa de studiu sau bursa sociala. Primele doua saptamani sunt considerate perioada de proba.

La sfarsitul stagiului vei primi un certificat din parte universitatii, care sa ateste activitatea desfasurata.

Ce voi avea de facut?

Activitatile pe care va trebui sa le desfasori difera in functie de prorectoratul la care vei urma stagiul.

Sunt 9 posturi de intern disponibile, la trei dintre prorectoratele institutiei:

  • Prorectoratul de Relatii Internationale si Imagine Universitara; (2 locuri)
  • Prorectoratul responsabil cu Probleme Studentesti; (2 locuri)
  • Prorectoratul responsabil cu Informatizarea; (5 locuri)

internship tuiasi TUIASI Vrei sa urmezi un internship la TUIASI? internship tuiasi

Ce program voi avea?

Vei beneficia de un program flexibil, ca sa poti imbina armonios activitatile profesionale cu participarea la cursuri, seminarii si laboratoare. In total, va trebui sa lucrezi 20 de ore pe saptamana, dintre care 8 la prorectorat. Cele 12 ramase vor fi destinate activitatilor ce le vei desfasura in mediul virtual.

In ce perioada se va desfasura stagiul?

Stagiul se va desfasura pe parcursul primului semestru din anul universitar 2014-2015, in perioada 15 octombrie 2014 – 15 ianuarie 2015, perioada de sesiune neluandu-se in calcul.

Cum si pana cand trebuie sa ma inscriu?

Pentru a participa la stagiul de practica trebuie sa depui un dosar de inscriere la Prorectoratul Relatii Internationale si Imagine Universitara, in intervalul 1-10 octombrie 2014. Daca in urma concursului de dosare vei fi selectat, va trebui sa sustii un interviu. Acesta se va desfasura in perioada 13 – 14 octombrie 2014, intr-un interval orar care va fi anuntat ulterior.

Rezultatele vor fi afisate pe 15 octombrie 2014.

Ce trebuie sa contina dosarul de candidatura?

In dosarul de candidatura trebuie sa se regaseasca urmatoarele documente:

  • cerere de inscrierein program cu specificarea prorectoratului avut in vedere pentru desfasurarea stagiului;
  • adeverinta de student la TUIASI si situatia scolara pana in prezent;
  • CV in format Europassin care sa se regaseasca fotografia candidatului, datele de contact,  precum si informatii privind activitatile scolare si extracuriculare relevante desfasurate;
  • scrisoare de intentiein care sa explici de ce doresti sa urmezi acest stagiu de practica;
  • atestatprivind cunoasterea limbii engleze (optional).

Pot sa-mi prelungesc internship-ul?

Daca ai fost stagiar la noi si ai dori sa iti prelungesti stagiul de practica in cadrul aceluiasi prorectorat sau ai vrea sa incerci experienta de a lucra la un alt prorectorat, va trebui sa parcurgi din nou etapele de inscriere si interviu. Poti beneficia, daca activitatea ta a fost relevanta si apreciata, de o scrisoare de recomandare de la reprezentantii prorectoratului unde ai desfasurat stagiul anterior.

As mai avea niste nelamuiriri…

Daca mai ai nelamuriri cu privire la desfasurarea acestor stagii si doresti sa beneficiezi de informatii suplimentare, trimite un e-mail pe adresa imagineuniversitara@tuiasi.ro sau suna la numarul de telefon 0232/278.629 sau fa o vizita la Biroul de Relatii Internationale si Imagine Universitara.