Romania, te implor

romania-te-implor romania Romania, te implor romania te implorFa un pustiu de bine si da-le o pensie decenta alor batrani. Nu-I mai lasa sa planga prin case de chirpici la caldura lumanarii. Ei sunt cei care au luptat pentru tine, pentru ceea ce esti astazi.

Inainte sa mai faci vreo autostrada miliardara in euro, pleaca-ti urechea la scancetul de copil abandonat. Cladeste un orfelinat, fii un adapost nu un metru de asfalt.

Inceteaza sa mai importi cartofi din Maroc, ardei de pe Valea Nilului si rosii de pe Coasta de Azur.  Suntem o tara bogata in resurse , nu in lux. Avem taranii nostri, adevaratii furnizori de viata sanatoasa.

Romania, te implor, nu ne mai lasa sa murim prin spitale ca niste viermi. Avem aparatura felurita, n-avem aparatura deloc pe alocuri, dar nici salarii nu avem. Fara salarii nu avem personal. Fara personal, nu primim tratament. Fara tratament, ne stingem. Si sa mori e un lux, ca nici Biserica nu mai e ce-a fost.

Vezi ca nici profesori la copiii nostri n-o sa mai avem. Fie-ti mila sau iti va fi curtea plina de inculti. Nu-I mai lasa sa promoveze atata imbecilitate pe la televizor. Ce s-a intamplat cu Teleenciclopedia?

Cand mai scumpesti cate ceva ai grija sa mai adaugi si la veniturile noastre. Balanta atarna greu pe umerii nostri.

Te implor, da-ne o sansa. Da-le parintilor o sansa de a-si creste copiii cu ochii lor , nu prin lacrimi varsate dincolo de telefoane cu minute internationale.

Nu sunt zece porunci, desi ar mai fi de zis. Mai am o singura rugaminte: pe noi astia tineri, lasa-ne sa te ajutam, nu ne exploata. Noi nu vrem premii de la seicii din Dubai pentru ingeniozitate, vrem un loc al nostru la sanul tau, al patriei noastre.  

Romania, te implor, sa dam inainte… ca inainte eram mai bine.

Autor: Cristina Crucianu

Citeste si despre Evenimente Bucuresti | Comunitatea Stud Passle ce vor avea loc in Iasi cu ocazia sarbatoririi a 156 de ani de la Unirea Principatelor.