Un nou concept, un nou design, aceeasi calitate! Revista Phénix

Duminica, 31 mai, incepand cu ora 16:00, pe scena din curtea Casei Pogor, in cadrul celei de-a doua editii a Sotron (29-31 mai), Revista Phénix a lansat cel mai nou numar! Din dorinta de a servi calitate si diversitate, numarul 3 va aduce elemente de noutate, atat in ceea ce priveste continutul, dar si design-ul.

revista-phenix-a-ajuns-la-numarul-3-2015 revista phénix Un nou concept, un nou design, aceeasi calitate! Revista Phénix revista phenix a ajuns la numarul 3 2015

Realizata de elevi de la Colegiul National „Mihai Eminescu” Iasi, aceasta revista are ca scop principal, inca de la aparatia primului numar in 2014, valorizarea si promovarea francofoniei si a tuturor beneficiilor pe care aceasta le poate aduce.

In contextul unei globalizari a limbii engleze si a unei reorganizari a francezei, vrem sa oferim o viziune noua asupra posibilitatilor de invatare a acestei limbi. Exista aproximativ 129 milioane de vorbitori de limba franceza in toata lumea. Este limba oficiala a 30 de tari si a Organizatiei Natiunilor Unite, deci merita sa fie invatata.

De asemenea, vrem sa promovam lucrul in echipa, spiritul creativ si activitatile in franceza (pana acum am organizat zeci de activitati – expozitii, concursuri, seri de film, excursio, Evenimente Bucuresti | Comunitatea Stud Pass mondene, ateliere, evenimente artistice). Ne propunem sa incurajam elevii sa scrie si sa invete sa redacteze corect un articol.

In acelasi timp, site-ul phenix.ro este in constructie si va fi gata in luna iunie.

Revista Phénix: https://www.facebook.com/revistaphenix