Creative Business Cup 2014!

La Creative Business Cup 2014 intra in concurs cele mai bune idei din 60 de tari, inclusiv din Romania, in domeniile: design, arhitectura, arte si mestesuguri, publicitate, film, video si fotografie, artele spectacolului, muzica, moda, gastronomie, edituri si presa, radio si televiziune, software, aplicatii pe computer si publicatii virtuale, jucarii si jocuri.

Romania participa, pentru al treilea an, la una dintre cele mai mari competitii internationale din sectorul industriilor creative, Creative Business Cup (CBC), care va avea loc la Copenhaga, Danemarca, intre 17 si 19 noiembrie 2014. Cei mai creativi antreprenori romani isi pot pune la bataie ideile pentru premii in valoare de 100.000 de dolari si expunere in mediul international de afaceri, in fata unor posibili investitori si parteneri.

Circa 300 de start-up-uri din 60 de tari – fiecare tara organizeaza propria selectie pentru a desemna finalistii – sunt asteptate la editia de anul acesta.

In Romania, selectia nationala este organizata de Creative Seeds (www.creativeseeds.ro), un promotor al comunitatii creative romanesti independente. Inscrierile pentru Creative Business Cup Romania au demarat in luna iunie si se prelungesc pana pe 20 septembrie 2014, pentru a permite cat mai multor antreprenori sa-si inscrie ideile in concurs.

Inscriere:

Participantii trebuie sa completeze un plan de afaceri bazat pe cifre si propuneri concrete, care ar trebui sa-i convinga pe potentialii parteneri si finantatori de ce ar fi oportun sa investeasca bani si energie in ideea propusa. Antreprenorii au nevoie de o idee proprie, inovatoare, aflata in orice stadiu de dezvoltare, cu potential de piata.

Planul de afaceri, completat in limba engleza, trebuie trimis pana pe 20 septembrie 2014, inclusiv, pe adresa creativebusinesscupro@gmail.com. Planul de afaceri trebuie completat dupa urmatorul model: creativebusinesscup.ro/business_concept_template_-_cbc_2014.pdf

Castigatorul selectiei romanesti va concura pentru titlul de World’s Best Creative Entrepreneur si-si va sustine ideea in fata unui juriu format din circa 20 de experti internationali, la Copenhaga. Cuvantul-cheie este creativitatea: poate fi vorba de un obiect sau de un serviciu inovator, de o nevoie noua creata pe piata sau de o idee care sa implice creativitatea consumatorilor.

Juriul selectiei nationale a CBC 2014 este alcatuit din experti in industriile creative: Eugen Panescu (Planwerk, Cluj-Napoca), Ovidiu Hrin (Synopsis Media, Timisoara), Dragos Pislaru (GEA Strategy & Consulting, Bucuresti) si Alina Niculescu (fondator si director Creative Seeds).

Competitia Creative Business Cup Romania (www.creativebusinesscup.ro) a fost organizata prima data in anul 2012 si s-a bucurat de atentia comunitatilor creative din intreaga tara, fiind prezentata in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov si Constanta.

Citeste si: 

1. HR Internship Iasi – Catalyst Solutions

2. Internship Stud Pass

3. Centrul de training si formare profesionala Aprendis