Revista de cultura contemporana TIMPUL distribuita in reteaua Inmedio

Incepand de luni, 26 ianuarie 2015, revista de cultura contemporana TIMPUL va putea fi gasita in toata tara.  Publicatia va costa 5 lei si va fi in toate centrele de distributie de presa Inmedio din Romania. Centrele de distributie de presa Inmedio numara peste 200 de locatii in toata tara.

Principalele orase in care se va gasi revista de cultura contemporana TIMPUL:

Iasi, Sibiu, Timisoara, Bucuresti, Cluj, Constanta, Deva, Brasov, Galati, Craiova, Arad, Suceava.

Dupa aproximativ un an de rebranding, redefinire editoriala si grafica, revista TIMPUL intra pe piata media din toata tara. In tot acest timp de redefinire sub semnatura directorului prof.univ. dr. Daniel Sandru, revista a fost distribuita gratuit in centrele universitare din Iasi si din tara, in institutiile de cultura si centrele institutionale.

Aceasta iesire pe piata media a revistei de cultura contemporana TIMPUL vine odata cu marcarea unui an de succes in ceea ce priveste initiativele editoriale, dar si practice ale revistei de cultura contemporana TIMPUL. Dintre proiectele de importanta nationala initiate sau sustinute de revista TIMPUL in 2014, care vor continua in 2015, amintim: Campania de strangere de fonduri pentru casa lui George Enescu din Mihaileni, Botosani, Serile Filmului Romanesc TIMPUL (proiect initiat de Asociatia Studentilor Jurnalisti Iasi, sustinut de revista TIMPUL), Campania Oamenii Timpului, Gala Oamenii Timpului,. In toate aceste proiecte, echipa redactionala TIMPUL a conturat o adevarata arie de sustinere a valorilor culturale din Romania.

Numarul actual al revistei de cultura contemporana TIMPUL (nr. 190) contine pagini de actualitate culturala, pagini de dezbatere politica, pagini de eseu, filosofie, reportaj, interviu, poezie, critica literara, cronica de film si teatru, dar si o rubrica de lingvistica. Editorialul directorului revistei prof.univ.dr. Daniel Sandru descrie un bilant provizoriu, dar si un plan pentru anul care a inceput.

revista-timpul-iasi-2015 revista timpul Revista de cultura contemporana TIMPUL distribuita in reteaua Inmedio revista timpul iasi 2015

Dintre articolele si rubricile numarului actual al lunii ianuarie, amintim:

  • Paginile de dezbatere politica Polis, coordonate de Sorin Bocancea, cu articole semnate de Liviu Iolu, Liviu Mihaiu, George Onofrei.
  • Paginile de Filosofie, coordonate de George Bondor.
  • Interviul cu actorul Dionisie Vitcu, realizat de Andrei Giurgia.
  • Articolul de opinie semnat de Daniel Cristea-Enache, despre reactiile starnite de decimarea redactiei Charlie Hebdo din Paris.

Revista de cultura contemporana TIMPUL contine suplimentul dedicat Galei Oamenii Timpului

Acest numar al revistei TIMPUL contine un supliment de opt pagini, dedicat Galei Oamenii Timpului, care s-a desfasurat pe 13 decembrie 2014 la Teatrul National “Vasile Alecsandri” din Iasi. Suplimentul este realizat de membrii Asociatiei Studentilor Jurnalisti din Iasi, care au realizat reportaje, relatari si interviuri cu Oamenii Timpului, juriul national al Galei.

Cateva reactii ale studentilor din Asociatia Studentilor Jurnalisti, care au participat la organizarea Galei Oamenii Timpului si la realizarea suplimentului din acest numar TIMPUL:

Oamenii Timpului a reprezentat un bun prilej de a vedea cum se organizeaza un eveniment de asemenea amploare, de a invata sa ne descurcam cu situatiile neprevazute. Tot prin acest gen de proiecte, invatam sa lucram mai bine in echipa, sa comunicam, sa functionam ca un tot unitar. Simt ca astfel ne dezvoltam pe plan personal, dar si profesional. (Ciprian Pricope, student in anul al II-lea, Jurnalism)

Gala Oamenii Timpului a insemnat emotie, eleganta si echipa. Am vazut bucuria celor premiati si cred ca scopul a fost atins: venise timpul pentru Oameni! (Betty Manolache, studenta in anul al II-lea, Jurnalism)

Prin continuarea editarii si coordonarii suplimentelor TIMPUL, impreuna cu Asociatia Studentilor Jurnalisti Iasi, se vrea initiata o noua scoala practica de presa scrisa. Editiile precedente ale suplimentelor au fost dedicate Serilor Filmului Romanesc TIMPUL (editia a V-a, 2014) si Festivalului International de Literatura si Traducere (FILIT 2014).